WEB SİTESİ YAPTIRMAK NE KADARA MÂL OLUR?

, , , , , , , , , , , , , , ,

Web sitesi yaptırmak isteyenler hem kaliteli bir site yaptırmak hem de bunu olabildiğince uygun maliyetlerle gerçekleştirmek isterler. Kişiye ve kurumlara özgü olarak hazırlanan web sitelerinde tercih edilen kriterler fiyat üzerinde belirleyicidir. Kaliteli bir web sitesini uygun fiyatlara mâl etmek isteyenler kurumsal firmaları tercih etmelidir. Çünkü; kurumsal web yazılım firmaları, müşterisine sonradan ek maliyetler çıkarmaz. Bu tür firmalarda tüm süreçler şeffaflık ilkesi ile yönetilir. Bu nedenle müşterinin daha sonradan isteyeceği ek bir özellik veya revize için herhangi bir ücret talep edilmez.

Web Yazılım Firmaları Aracılığı ile Web Sitesi Yaptırmak

Web yazılım firmaları aracılığı ile web sitesi yaptırmak isteyenler blog sitesinden e-ticaret sitesine kadar birçok talebine en uygun hizmete erişebilirler. Web sitesinde fiyat, müşterinin taleplerine göre değiştiği için net bir fiyat aralığı vermek sağlıklı değildir. E-ticaret sitesinde tüm ödeme yöntemlerinin entegre edilmesini, üye olmadan alışverişe devam edilmesini ve hızlı bakış seçeneği ile ürünlerin üzerine tıklanmadan incelenmesi özelliğini isteyen bir kimse ile ürün veya hizmetlerini tanıtmak isteyen bir kimsenin talep ettiği web sitesi fiyatı birbirinden farklı olacaktır. Web yazılım firmaları tarafından oluşturulan sitelerde belirleyici olan müşterinin talebidir.

Web Yazılım Firmalarında Kodlama ve Tasarım Aşaması

Bir web sitesi hazırlanırken sistemin altyapısını oluşturmak için kodlama yapılır. Sitenin tamamlandığında nasıl görüneceğine dair bir izlenim oluşturmak için de web yazılım tasarımı yapılır. Yazılım aşamasında sitenin temeli oluşturulurken tasarım aşamasında sitenin giysileri oluşturulur. Site giydirmesi yapıldıktan sonra yazılımcılar tarafından hazırlanan kodlar vasıtasıyla site, kullanıma hazır hale getirilir. Müşteri, tasarımı görerek ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda revize yapılmasını isteyebilir. Site yayınlanmadan önce son revizeler tamamlanarak internet kullanıcılarının kullanımına arz edilir. Site tamamlanmadan önce tüm altyapısal ve tasarımsal eksikliklerin giderilmesi önemlidir. Sitede yer alacak içerik müşteri tarafından gelebilir veya müşteri, içerik hizmetini de yazılım firmasından alabilir.

Web Yazılım Firmalarında Tasarımın CCS Koduna Dönüştürülmesi

Tasarımcılar tarafından hazırlanan görseller, yazılımcılar tarafında kodlanarak bir binanın temellerini atar gibi sitenin de temelleri atılarak inşa aşamasına geçilir. Site yazılımı yapılırken içeriklerin ve linklerin SEO uyumlu olmasına özen gösterilir. Son aşamada sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmayacağı, alan adının ne olacağı ve hostingin nerede barındırılacağı belirlenir. Gerekli tüm detayların hazırlanmasından sonra site yayına alınarak internet kullanıcıları ile buluşur.