Sosyal Medya Hesap Yönetimi

,

Sosyal medya hesap yönetimi özellikle işletmenizin birden fazla sosyal medya hesabı varsa yorucu bir hal alabiliyor. Bu hesaplara gereken zamanı ayırmayınca da markanın dijital ortamda yanlış bir şekilde temsil edilmesi sorunu meydana çıkıyor.

Sosyal medya hesap yönetimi yapılırken bazı araçlar kullanmak süreci daha kolay bir hale getirse de markaların bazen şehirlere özel hesapları bile olabiliyor ve bu durum da sosyal medyaya ayırılması gereken mesaiyi artırıyor. Çoklu hesapların pek çok sebebi olabiliyor ve bunların hepsine aynı oranda özen göstermek gerekiyor.

Çoklu Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Sosyal medya hesap yönetimi zaman zaman muazzam miktarda çaba gerektirse de farklı sosyal ağlarda birden fazla hesabı yönetmek gerekli ve büyük bir nimet olabilir.

Önce çoklu hesaplarla ilgili artıları ve eksileri masaya yatıralım:

  • Çoklu sosyal medya hesaplarının artıları
    • Birçok hesaba sahil olmak farklı kitlelerle konuşabileceğiniz anlamına gelir. Takipçileri bölümlere ayırmak, belirli hesapların aynı anda herkesi memnun etmeye çalışmak yerine belirli konulara odaklanmasına olanak tanır.
    • İşletmenin farklı yerlerde şubeleri varsa her biri için ayrı bir hesaba sahip olmak yerel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılama fırsatı verir.
    • Birden fazla sosyal medya hesabı, kullanıcılara tüketmek istedikleri içerik türü konusunda seçenek sunar.
  • Çoklu sosyal medya hesaplarının eksileri
    • Bazı durumlarda hesap çokluğu hedef kitlede kafa karışıklığı yaratabilir. Hesapların farklı amaçlarını algılayamayabilirler.
    • Sosyal medya yönetimi için daha çok zaman ayırmak gerekir. Zaman yönetimi ve personal miktarı küçük işletmeler için sorun olabilir. Birden fazla hesap yönetimi için bir ajanstan destek alma ihtiyacı doğabilir.

Kimlerin Birden Fazla Sosyal Medya Hesabına İhtiyacı Vardır?

Şu durumları sıklıkla tecrübe eden markaların birden fazla sosyal medya hesabına ihtiyacı olabilir:

  • İnsanlar markaların sosyal medya hesaplarıyla %47 oranında şikayet amaçlı etkileşim kuruyor. Markanızın hesabında böyle bir durum varsa, destek sorunlarıyla ilgilenmek için ayrı bir hesaba ihtiyacınız olabilir.
  • Markanın farklı hedef kitlelere sahip farklı departmanları ya da lokasyonları varsa çoklu sosyal medya hesapları yardımcı olabilir.
  • İşletme farklı türde ürün ve hizmetler sunuyorsa, bunları farklı hesaplarda toplamak mantıklı bir seçimdir. Bu sayede, farklı alışveriş alışkanlıkları olan insanlar için farklı içerikler ortaya konabilir.