Sosyal Medya Ajansı Nedir?

, , , , ,

Sosyal medya ajansı firmaların, kurum ve kuruluşların sosyal kanallar aracılığıyla kendilerini pazarlamalarına ve ön plana çıkarmalarına yardımcı olur. Dijital varlıkların pazarlama dünyasında geleneksel araçlara göre çok daha etkili olduğu günümüzde, sosyal medya yönetimi için emek ve para yatırımı yapmak zorunlu hale geldiğinden beri sosyal medya ajansları da geleneksel ajanslardan farklı birer yapı olarak ortaya çıktı.

Sosyal medya ajansı markaların sosyal medya pazarlamasının ağır yükünü sırtlayarak, yöneticilerin iş geliştirme süreçlerine daha çok vakit ayırabilmelerine imkan tanıyor. Tecrübeli ve etkili bir sosyal medya ajansıyla anlaşmak, markanın hedeflerine göre gerek uzun gerekse kısa vadede olumlu dönüşleri beraberinde getiriyor.

Sosyal Medya Ajansı Ne Yapar?

Sosyal medya ajansı markaların sosyal medya pazarlama sorumluluklarının çoğunu üstlenir. Dijital pazarlama alanının giderek genişlemesi sonucu ajanslar da farklı hizmet tiplerine göre farklılık gösterebilmektedir. Bu yazıda bahsedeceğimiz hizmetlerin tamamı sosyal medya ajanslarının alanına girse de bazıları sadece performans pazarlamaya ağırlık vermekte, bazıları ise sadece hedef kitleye yönelik içerik stratejisi geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Sosyal medya ajanslarının, markalar için genel ifadeyle şu hizmetleri verdiğini söyleyebiliriz:

  • Sosyal medya yayıncılığı
  • Sosyal medya gözlemleme
  • Rakip analizi
  • Sosyal medya pazarlama stratejisi
  • Sosyal medya içerik stratejisi

Sosyal Medya Yayıncılığı Nedir?

Sosyal medya ajansları, markaların sosyal medya faaliyetlerini idare ederken genelde haftalık ya da aylık belirli sayıda gönderi üzerinde anlaşır. Daha sonra, markanın ait olduğu sektördeki popüler sosyal medya içeriklerini araştırır ve analiz eder. Daha sonra da bu konularla ilgili içerik takvimi oluşturur ve markayla paylaşarak gerekiyorsa iyileştirmeler yapar.

Sosyal Medya Gözlemleme Nedir?

Ajans, markanın sosyal medyadaki varlığını analiz edecek ve odaklanılması gereken alanları belirleyecektir. Daha sonra, mevcut stratejideki sorunları çözmenin yollarını önerecek ya da sektöre özgü bir strateji geliştirecektir. Bu tür analizler için gelişmiş raporlama tekniklerini kullanacaktır.

Sosyal medya gözlemleme, genel olarak markanın sosyal medyadaki başarısı ve başarısızlıkları hakkında bir görüş sunar. Yeni yatırımların nereye yapılması gerektiğine dair de iç görü sahibi olunmasını sağlar.

Sosyal medya ajansı sosyal ağları analiz ederken markanın dijital varlıklarında şunlara bakar:

  • İçerik erişimleri ve gösterimler
  • Takipçiler
  • Katılım durumu (beğeni, yorum, paylaşımi etiketleme vb.)
  • Gönderi performans değerlendirme

Sosyal Medya Danışmanlığı Fiyatı Ne Kadar?

Sosyal medya ajanslarının verdiği hizmetler, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, değişkenlik göstermektedir. Bu hizmetler, temelde markaların hedef ve amaçlarına yönelik olarak seçilmektedir. Dolayısıyla, sosyal medya yönetim hizmeti ile ilgili sabit bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Markalarla yapılacak görüşmeler ve ön analizler sonucunda hizmet kapsamı ve fiyatı belirlenmektedir.

Siz de sosyal medyadaki varlığınızı güçlendirmek istiyorsanız, sitedeki iletişim formunu kullanarak Eliz Yazılım’ın tecrübeli ekibiyle görüşebilirsiniz.