SON DÖNEMİN EN POPÜLER WEB SİTELERİ YAZILIMLARINDAN MİKRO SİTELER

, , , , , , , , , , ,

Kampanya web sitesi olarak da adlandırılan mikro siteler, tek bir web sayfası tasarımını ifade eder. Küçük bir sayfa kümesi olarak da adlandırılan siteler, genellikle ticari amaçlarla kullanılır. Ürün ve kampanya tanıtımından siyasi amaçlara kadar birçok farklı amaç için kullanılabilen siteler belirli ürün veya özelliğe sahip olan hedeflemeler için kullanılır. Amacını tamamlamasının ardından web sunucularından kaldırılabilen seçenekler, geçici web tasarım hizmetlerini sunar.

Her Sektörün Tercih Edebileceği Mikro Site Tasarımları

Web sitesi yapanlar tarafından hayata geçirilen mikro siteler otomobil üreticilerinin piyasaya sunduğu yeni bir otomobil lansmanından bir inşaat firmasının yeni projesine kadar her sektörden firmanın tercih edebileceği özelliktedir. Mikro sitelerde kullanılan bağlantılar sayesinde siteler arasında link verilebilir. Bu sayede esas siteniz üzerinden verilen linke bağlayan kullanıcılar kolay bir şekilde mikro siteye yönlenirler. Mikro sitelerde de hedef kitleye verilmek istenen mesajın ayrıntılı bir sunumu oluşturulabilir. Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu en temel bilgilere ulaşmalarını sağlayan ve kısa sürede tüketilen siteler, sadece geçici amaçlar için değil, kalıcı olarak da tercih edilebilir. Bir ana siteye bağlanabilme özelliği bulunan bu siteler, farklı bir sitenin sunucusu ile bağlantılı olarak da tercih edilir.

Genel İçerikler ve Ayrıntılı Bilgiler Mikro Sitelerde Buluşuyor

Web sitesi yapanlar tarafından hayata geçirilen mikro sitelerin içerisinde sunduğunuz ürün veya hizmetler ile ilgili genel bilgiler olabileceği gibi ayrıntılı bilgilere de yer verilebilir. Lokasyon, etkinlik, proje, tatil, kampanya ve çok daha fazla amaçla kurulabilen mikro siteler, kurum ve kuruluşların temel bilgilerinden duyuru veya olaylar hakkında da kullanıcıları bilgilendirebilir. Markasına değer katmak isteyen işletmeler için tercih edilen mikro siteler festivaller, turistik aktiviteler, kitap tanıtımları, yeni bir ürünün piyasaya sürülmesi gibi birçok konuda hazırlanabilir.

SEO Çalışmaları için de Mikro Siteleri Tercih Edebilirsiniz

Sadece tanıtım ve duyuru amacıyla değil, web sitesinin SEO çalışması için de tercih edilebilen siteler, lokasyon bazlı aramalarda kullanıcıların aradıklarına anında ulaşabilmelerine olanak tanır. Web sitesi yapanlar tarafından hayata geçirilen ve backlink çalışması için de tercih edilebilen siteler, bu özellikleri sayesinde arama motorlarında farklı alan adlarıyla sizin sitenizin tanıtımının yapılmasını sağlar. Hızlı ve güvenilir bir tercih olan mikro siteler ile siz de markanızın sektördeki yetkinliğini arttırabilirsiniz.