Instagram, Uygulamadan Çıkmadan Ürün Satın Almanıza İzin Verecek

Instagram, uygulamadan ayrılmadan ürün satın almanıza izin vererek sosyal medya kullanıcıları için, online ticareti biraz daha elverişli hale getiriyor. Ödeme özelliği ilk başta ABD’de Adidas, Nike, Zara, Kylie Cosmetics, Uniqlo, Burberry, H&M, Mac, Prada ve Michael Kors gibi 20’den fazla markanın yer aldığı kapalı bir beta için açık olacak. Önümüzdeki aylarda ise daha fazla marka katılacak.

Önümüzdeki haftalarda Instagram kullanıcıları bir öğenin ayrıntılarını görmek için bir ürün etiketine dokunduklarında, “Instagram’da Ödeme Yap” seçeneğini görebilecekler. Satın almaya hazır olduğunuzda, fatura ve gönderim bilgilerinizi girebilecek ve satın alma işlemini onaylayabileceksiniz. Gelecekteki işlemler için ödeme bilgilerinizi kaydedebilecek ve siparişlerinizi doğrudan Instagram’dan yönetebileceksiniz. Ödeme seçenekleri arasında kredi kartları ve PayPal olacak. Instagram, ürünlerin satış sürecinde daha geniş bir kullanıcı ağına ulaşılmasını sağladığından, Shopify, BigCommerce, ChannelAdvisor ve CommerceHub gibi e-ticaret platformlarını destekleyecek. Fakat ülkemizde bu özellik ne zaman açığa çıkar bilemiyoruz zira PayPal ile sorunlarımız ortada, fakat kredi kartı ile ödemeler sorun çıkarmayacaktır. Ancak zamanla dünya geneli kullanıcılar için erişilebilir bir özellik olacaktır.

Instagram’ın doğrudan ödeme seçeneği bir süredir kaçınılmaz görünüyordu. Eylül ayından bu yana her ay, bir Alışveriş kanalının Keşfet sekmesine geldiğinde 40 milyon artış gösteren ürün etiketlerini ortaya çıkarmak için yaklaşık 130 milyon kişi alışveriş mesajlarına tıklıyor. Instagram açısından bakıldığında, doğrudan uygulama içinden öğe satın almanın bir yolunun eklenmesi, insanların satın alımlar için harici bir web sitesine gitmelerini engellemiş olacak ve kullanıcıları daha uzun bir süre için uygulama içinde tutabilecek.