Facebook Business Manager Nedir?

, , , , ,

Facebook Business Manager nedir?”, “Facebook Business Manager nasıl kullanılır?” gibi sorular, markasını daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen işletme sahiplerinin cevabını merak ettiği konulardan. Facebook Business Manager dijital pazarlama açısında pek çok avantaja sahip olsa da çoğu kişi için karmaşık bir arayüze sahip.

Peki, Facebook Business Manager nedir? Özet olarak söylemek gerekirse, şirketlerin yalnızca bireysel bir hesaba bağlı kalmadan sayfalarını ve reklamlarını yönetmelerine ve düzenlemelerine yardımcı olmak için geliştirilmiş ücretsiz bir sistemdir. İşletmelerin yanı sıra, müşterilerinin dijital pazarlamasını yapan ajanslar tarafından da kullanılmaktadır.

Facebook Business Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Facebook’taki bir işletme sayfasının içeriklerini ve reklamlarını yönetmeye başlamak için birkaç adımdan oluşan kurulum sürecini tamamlamak gerekir. Kurulumun işletme sahibi ya da üst düzey bir yöneticisi tarafından yapılması tavsiye edilir. Bu kişi, dijital pazarlama departmanındaki çalışanları yetkilendirerek sayfayı yönetmelerine izin verir ve çalışanın aktivitelerini de denetleme imkanına sahip olur.

Kurulum süreci şu aşamaları içerir:

  • Hesap oluşturun.
  • İşinizin detaylarını girin.
  • Facebook sayfanızı ekleyin.
  • Sayfa yöneticisini seçin.
  • Reklam hesabı oluşturun ve yöneticileri seçin.
  • Ürün kataloğunuz varsa ekleyin.

Bu aşamaları tamamladıktan sonra işletmenizi Facebook’ta daha görünür hale getirmek için çalışmaya başlayabilirsiniz.

Facebook Business Manager Faydaları Nelerdir?

Facebook, işletmeler için sorunlu noktaları çözmeye yardımcı olmak için bu sistemi oluşturmuştur. Dolayısıyla pek çok avantajı vardır. Bunlar temelde şu sekiz maddeyle özetlenebilirler:

  1. Birden çok sayfayı ve reklam hesabını tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.
  2. Facebook’taki reklam hesaplarına, sayfalara ve diğer dijital varlıklara güvenli erişim ve kontrol sağlayabilirsiniz.
  3. Çalışanlarınızı ya da ajansınızı hesabınıza kolayca ekleyip kaldırabilirsiniz.
  4. İş hedeflerinize göre çalışanlara farklı izin seviyeleri tanımlayabilirsiniz.
  5. Reklamlarınız için hedef kitleler oluşturabilirsiniz.
  6. Kataloğunuzu yükleyerek ürünlerinizi kolayca tanıtabilirsiniz.
  7. Verileri inceleyerek performans değerlendirmesi yapabilirsiniz.
  8. Reklam harcamalarını ve bütçeyi ayarlayabilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı’yla Sosyal Medyada Görünür Olun

Facebook işletme hesabı kurarak sosyal medyada daha yüksek performans elde etmek mümkün. Fakat daha önce de söylediğimiz gibi sistemi öğrenmek biraz zor olabilir. Her ne kadar Facebook sürekli güncellemelerle daha anlaşılır bir sistem oluşturmaya çalışsa da hesabı verimli kullanmak zaman almaktadır.

Facebook işletme hesabının yönetimini yetkili bir ajansa vermek özellikle küçük işletmeler için en mantıklı seçimdir. Hem işletmeyi personel masraflarından korur hem de işletme hesabının profesyonel bir ekip tarafından yönetilmesi avantajını sağlar.