E-ticaret Sitesi Kurmak İçin 5 İpucu

, , , , , , , , , , , ,

E-ticaret sitesi kurmak bugünlerde, her zaman olduğundan daha önemli. COVID-19 pandemisinin de etkisiyle alışveriş alışkanlıkları neredeyse tamamen dijitale taşınmış durumda. Bu sebeple, bir işletmenin e-ticarette bulunması bir zorunluluk halini aldı.

E-ticaret sitesi kurmak bir marka oluşturmak, daha fazla müşteriye ulaşmak ve kârınızı artırmak için çok önemli bir adımdır. Fakat bunun için doğru araçlar kullanılması ve doğru bir web site mimarisi oluşturulmalıdır. Aksi takdirde, e-ticaret sitesi için harcanan vakit, sadece bir zaman kaybı olacaktır.

E-ticaret Sitesi Kurmak Neden Önemlidir?

Sadece e-ticaret sitesi kurmak değil, iyi bir e-ticaret sitesi kurmakönemlidir. Çünkü, tasarımdan hıza kadar pek çok özellik, web sitesinden olumlu dönüşler almak için şarttır.

İyi bir e-ticaret sitesi;

  • Ziyaretçileri satın almaya ikna eder.
  • Potansiyel müşterileri çeker ve sitede tutar.
  • Kullanıcı deneyimi sağlayarak marka algısını güçlendirir.
  • Marka bilinirliğine katkıda bulunur.
  • Dijital pazarlama araçlarını daha verimli kullanmayı sağlar.

E-ticaret Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ziyaretçileri harekete geçiren ve doğru şekilde yönlendiren bir web sitesiyle dijital varlığınızı bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte buna yardımcı olacak 6 önemli ipucu.

1. Basit düşünün

E-ticaret sitesi tasarlarken aklınızda bulunduracağınız en önemli şey bu. Basit düşünün ve tasarımı basit tutun. Kullanıcıların sitenizde gezinirken rahat hissetmelerini sağlayın. Onların karşısına gereksiz pop-up’lar, reklamlar, göz yorucu renkler çıkarmayın.

Dikkat dağıtmazsanız ziyaretçilerinizi çok daha hızlı bir şekilde müşteriye dönüştürürsünüz.

2. Markalaşmayı önemseyin

E-ticaret sitenizden verim almak için web sitesi tasarımının markanızla uyumlu olmasını sağlayın. Eğer markalaşma aşamasındaysanız size birkaç öneride bulunalım.

Markanızı oluştururken su soruları sorun:

  • Markam bir insan olsaydı nasıl bir karakteri olurdu?
  • Markamı üç kelimeyle tarif etmem gerekseydi bu kelimeler neler olurdu?
  • Markamı farklı kılan özellikler nelerdir?
  • Rakiplerimden daha iyi yaptığım şeyler neler?

Bu sorulara cevap verdikten sonra hedef kitlenizle doğru iletişimi kuracak bir e-ticaret sitesi kurmaya daha yakınsınız demektir.

3. Kendinizi kullanıcının yerine koyun

E-ticaret sitesi tasarım sürecinde kendinizi müşterilerinizin yerine koyun. Sitenizde en kolay şekilde nasıl gezinebilirler? Ürünlerinizi nasıl düzenlemelisiniz? Ödeme kısmını nasıl kurgulamalısınız?

Bir müşteri olarak hangi sitelerden alışveriş yaptığınızı ve o sitelerin artılarını ve eksilerini düşünün.

4. Kaliteli görseller kullanın

E-ticaret sitesi kurmak sadece işin teknik ve tasarım boyutuyla ilgilenmek anlamına gelmez. Sitedeki ürünlerin de doğru biçimde sunulması gerekir. Bu yüzden ürünlerinizin profesyonel fotoğraflarını çektirin ve müşterilerin saygısını kazanın. Ne satın aldıklarından emin olsunlar ki daha sonra internette hakkınızda olumsuz yorumlar yazmasınlar.

5. E-ticaret siteniz için uzman bir ekiple çalışın

Göze kolay gibi görünse de e-ticaret sitesi kurmak uzmanlık gerektiren, uğraştırıcı bir iştir. Size en yakın dijital ajansla iletişime geçerek web sitenizin profesyonel bir dokunuşla tasarlanmasını sağlayın.