Sosyal Medya Danışmanlığı

,

Sosyal medya danışmanlığı Facebook, Twitter, Linkedin veya Instagram gibi sosyal medya platformlarında işletmenizin reklamını yapmak için ihtiyaç duyabileceğiniz hizmetlerden biridir. Markanızı tanıtmak, hedef kitlenin ilgisini çekmek, müşteri sadakati oluşturmak ve yeni hedeflere doğru yol almak için profesyonel danışmanlık hizmeti almanızda fayda vardır.

Sosyal medya danışmanlığı, deneyimli sosyal medya uzmanları sayesinde firmanızın faaliyet gösterdiği sektöre özel planlar ve stratejiler uygulamanın en iyi yoludur. Eliz Yazılım, sosyal medyada reklam ve tanıtım faaliyetleriniz için başarılı bir yol haritası oluşturmanıza yardımcı olmaktadır.

Sosyal Medya Danışmanlığı Hizmetleri Neleri İçerir?

Sosyal medya danışmanlığı aslında firmaya ve işletme hedeflerine göre şekillenen bir hizmet tipidir. Markanın mevcut durumunu, hedef kitlesini, pazar payını ve olanaklarını göz önünde bulundurarak planlama ortaya koymak gerekir. Kimi işletmeler web site trafiğini artırmak için sosyal medyayı kullanmak ister, kimi işletmeler ise doğrudan satışları artırma hedefini koymuştur. Dolayısıyla, tüm sürecin alanında uzman kişiler tarafından yönetilmesi elzemdir.

Süreci doğru yönetmek adına;

  • Bir hesap yöneticisi ile güncel, haftalık ve aylık raporlamalar,
  • Bir grafik tasarımcı ile hedef kitleye uygun post içerikleri,
  • Bir metin yazarı ile net ve hedefe yönelik iletiler,
  • Bir performans pazarlama uzmanı ile reklam süreçlerinin takibi gerçekleştirilir.

Sosyal Medya Yönetimi Faydaları Nelerdir?

Sosyal medya yönetimi, temelde bir strateji ve raporlama işidir. Eğer sektörde güven duyulan, tecrübeli bir sosyal medya ajansı ile çalışmayı tercih ederseniz, deneyimli bir kadronun gücünü daima arkanızda hissedersiniz.

Bu sayede işletmeniz için elde edeceğiniz kazanımlardan bazıları şunlar:

  • En değerli sosyal medya ağlarınızı ortaya çıkarın ve hedef kitlenizi çekin. İşletmeniz için Facebook, Instagram ya da Twitter gibi sosyal medya ağlarından hangisinin daha uygun olduğunu keşfedin.
  • Markanızın görsel iletişim dilini oluşturun ve bu sayede markanıza dair güven algısını pekiştirin.
  • Kitlenizle doğru etkileşim kurmak için sosyal medya verilerinizi düzenli olarak öğrenin ve gelecek stratejilerinizi belirlerken daha emin adımlar atın.
  • Geliştirdiğiniz stratejilerle iş hacminizi genişletin ve markanızı büyüterek kârınızı artırın.
  • Fark yaratarak sektördeki rakiplerinizin önüne geçin.