Google Neden Responsive Siteleri Seviyor?

, , ,

Niçin duyarlı (Responsive) tasarım?

Bir çok şirket responsive yani ekranın boyutuna göre duyarlı tasarımı Google tarafından önerildiği için kullanmakta. Google’ın algoritması yüzünden responsive siteler daha çok göze batmakta. İşte Google’ın neden responsive sevdiğine dair bir kaç sebep;

Duyarlı web tasarımını aşağıdaki nedenlerle öneriyoruz:

  • Tek bir URL ile kullanıcılar kolayca içeriğinizi paylaşabilir ve ona bağlantı oluşturabilir.
  • Eşdeğer masaüstü/mobil sayfaların varlığını işaret etme gereksinimi yerine, Google’ın algoritmalarının, dizine ekleme özelliklerini doğru bir biçimde sayfaya atamasına yardımcı olur.
  • Aynı içerik için birden fazla sayfanın bakımını yapmaya kıyasla daha kısa mühendislik çalışması gerektirir.
  • Mobil siteleri etkileyen yaygın hataların olasılığını azaltır.
  • Kullanıcıların cihazlarına göre optimize edilmiş görüntü için yeniden yönlendirme yapılması gerekmediğinden yükleme süresi azalır. Ayrıca kullanıcı aracısına dayalı yönlendirme işleminin hata verme olasılığı vardır ve sitenizin kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürebilir (ayrıntılar için Kullanıcı aracılarını algılamada tehlikeli noktalar bölümüne bakın).
  • Googlebot sitenizi tararken kaynak tasarrufu sağlar. İçeriğin tüm sürümlerini almak üzere birkaç kez farklı Googlebot kullanıcı aracıları ile taramak yerine, duyarlı web tasarımı sayfaları için tek bir Googlebot kullanıcı aracısının sayfanızı sadece bir kez taraması yeterlidir. Tarayıcı etkinliğindeki bu iyileştirme, Google’a sitenizin içeriğinin daha fazlasını dizine ekleme ve bunu uygun biçimde yenileme konusunda dolaylı olarak yardımcı olabilir.