WEB SİTESİ TRAFİĞİNİ ARTTIRMANIN YOLLARI

, , , , , , ,

Her ölçekten firma için web sitesi tasarımı yapan ajanslar, aynı zamanda web sitesi trafiğinin nasıl arttırılacağı ile ilgili müşterilerine bilgi verir. Siz de ajansların web sitesi trafiğini nasıl arttırdıklarını merak ediyorsanız bu tüyolara dikkat edin.

Web Sitesi İçeriklerini Özgünleştirin

Kopyayı kimse sevmez, buna Google da dahildir. Web sitesinin arama motorlarında üst sıralara yükselmesini isteyenler web sitesi tasarımı sonrasında sitelerini yayına almadan önce özgün içeriklerle zenginleştirmelidir. SEO uyumlu kelimelerle yazılan web sitesi içeriklerinin direkt olarak ürün ve hizmetlerinize duyulan ilgiyi artıracağını unutmayın. Eğer web sitenize otomatik olarak üye olan kullanıcılara hediye kampanyası gibi bir pazarlama faaliyeti yürütürseniz kullanıcıların sadece web sitenize tıklamasını değil, aynı zamanda sadık birer müşteriniz olmalarını sağlarsınız. Özellikle perakende satış yapan firmalar, üye olan herkese belirli tutarda hediye çeki vererek insanları alışverişe yönlendirir.

Anahtar Kelimeleri Ä°yi Belirleyin

Web siteniz için hazırlayacağınız içeriklerde anahtar kelimeleri web sitesi ziyaretçilerinizin en çok arama yaptığı kelimeler arasından tercih etmelisiniz. Birçok web sitesi tasarımı yapan firma, içerik desteği de verir. Anahtar kelimeler arasında boğulmak istemiyorsanız web sitesi içeriklerinizin ana hatlarını yazılım ajansına devredebilir ve işi profesyonellere bırakabilirsiniz. Anahtar kelime seçerken sadece kullanıcıların en çok tercih ettiği anahtar kelimeler değil, aynı zamanda rakip firmaların kullandığı anahtar kelimelere de odaklanmalısınız. Rakiplerinizin organik aramalarda üst sıralara çıkmasını sağlayan kelimeleri belirleyerek çalışmalarınızı bu yönde ilerletmelisiniz.

Sıkça Sorulan Soruları Aktif Olarak Kullanın

Web sitelerinin sıkça sorulan sorular bölümlerinde yer alan alanların boş kalmaması veya standart sorular ile geçiştirilmemesi gereklidir. Bu alanlarda potansiyel müşterilerinizin sorduğu her detayı titizlikle yanıtlamanız gerekir. Bu, hem site içine özgün içerikler ekleneceği için trafiğin artmasını sağlayacak hem de müşteri memnuniyetinin oluşmasını sağlayacaktır. Sitenizin sektörü ne olursa olsun uzun uzun yazmayı ihmal etmeyin. Arama hacmi incelendiğinde uzun kelimelerin trafik akışını arttırmada daha etkili olduğunu unutmayın. Bu konuda da web sitesi tasarımı yapan yazılım ajanslarından destek almanız mümkündür. Tam kapsamlı hizmet veren ajanslar, arama motorlarında rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olacaktır.