LINKEDIN’DE MARKA OLUŞTURMA

, , , , , , , , ,

LinkedIn, piyasadaki en güçlü profesyonel ağ uygulamalarından biridir. Bu sosyal ağ, sektörler arası içerik paylaşım platformudur. Doğal olarak bu, LinkedIn profilinizin internetteki kimliğinizden alığınız efektin ikiye katlandığı anlamına gelir. Bu etki, kişisel bir web sitesi veya blogdan bile daha fazladır. Profiliniz genellikle işe alım uzmanları, potansiyel müşteriler ve gelecekteki meslektaşlarınız için sunduğunuz ilk izlenimdir.

Ankara Web Tasarım Firmaları Profesyonel LinkedIn Hesabı Oluşturmanızı Sağlıyor

Kişisel markanızın temeli itibarınızdır. LinkedIn’de kendinizi nasıl konumlandıracağınıza karar verirken sıkışıp kaldıysanız, bu platformda ilerlemenin en iyi yolu, insanların sizi nasıl algıladıklarını bulmaktır. Bunun için sık kullandığınız diğer sosyal medya platformlarında bir anket yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan, ailenizden, müşterilerinizden ve meslektaşlarınızdan güçlü yönleriniz hakkında geri bildirimler isteyin, böylece LinkedIn’de neyi vurgulamanız gerektiğini bilirsiniz.  Ankara web tasarım firmaları, bu anketi yüz yüze yapabileceğinizi de söylüyor. Arkadaşlarınızdan, ailenizden ve meslektaşlarınızdan hemen aklına gelen üç kelimeyi sorun; içgüdüsel cevapları büyük olasılıkla en çok inandıkları cevaplardır.

Ankara Web Tasarım Firmaları Farkınızı Ortaya Koymanızı İstiyor

Listenizdeki bir sonraki öğe, farkınızı ortaya koymaktır. Akıllı, şefkatli ve nazik gibi terimler her senaryoda harika tanımlayıcılar olsa da LinkedIn’de etkili değildir. Kelime bulutunuzdan çıkarmanız gereken şey, sizi yalnızca ayrıştırmakla kalmayıp aynı zamanda unutulmaz kılan benzersiz kelimeler veya ifadelerdir. Ankara web tasarım firmalarına göre sizi diğerlerinden farklılaştıran faktörleriniz becerilerinizi, eğitiminizi ve önceki iş deneyiminizi kapsayabilir. Bununla birlikte, kişisel hayatınızdan ilham almaktan da çekinmeyin, çünkü LinkedIn, ilgi alanlarını paylaşan benzer düşünen insanlarla çalışmak isteyen insanlardan oluşur.

 Ankara Web Tasarım Firmaları LinkedIn’de Etkileşimi Sever

LinkedIn, etkileşimi ve tutarlılığı sever. LinkedIn yolculuğunuza çıktığınızda, maksimum etkiyi yaratmak için sık sık etkileşimde bulunmanız gerekeceğini unutmayın. Bunu, hem kısa gönderi hem de uzun biçimli makale özelliklerinden yararlanmanıza olanak tanıyan bir gönderi takvimi oluşturarak yapabilirsiniz. Bu takvime sıklık ve kalite açısından bağlı kalmak, geçmiş çalışmalarınız, mevcut hizmetleriniz veya genel kişiliğiniz hakkında daha fazla bilgi ile profilinizi güçlendirmenizi sağlayacaktır. Ankara web tasarım firmalarına göre ayrıca bu etkileşimin, uygulama bazında aktif bir profil olduğunuzu algoritmalara gösterecek ve diğer insanların LinkedIn akışlarında görünme olasılığınızı çok daha fazla artıracaktır.