SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLMAK İÇİN KAÇ TAKİPÇİYE İHTİYACINIZ VAR?

, , , , , , , , , , , , ,

Sosyal medyadaki bazı kişilerin hesaplarını belirli ürün ve hizmetleri tanıtmak için kullanacağını fark etmişsinizdir. Bu insanlar çoğunlukla belirli kriterlere uyan ve belirli ürünlere ilgi duyan insanlardan oluşan kitlelere sahip olma eğilimindedirler. Hesap sahibi bir ürünü önerdiğinde hedef kitlesinin çoğu muhtemelen aynı ürünü satın alır. Öyle ki, bu kişilerden bazılarının sahip olduğu takipçi hacmi, bir ürün önerisinin o ürünün satışları üzerinde önemli bir etkisinin oluşmasını sağlar. Ankara web tasarım firmalarının icat ettiği bir terim olan ve sosyal medya hesaplarına sahip bu kişiler influencerlar olarak adlandırılır.

Influencer Olmak İçin Kaç Takipçi Gerekiyor? 

Bu sorunun tek bir cevabı yok. Influencer olmak için gerekli olan rakamlar, hangi sektörden ürün veya hizmet tanıtımı yaptığınıza, takipçilerinizin ne kadar kararlı olduğuna ve ne kazanmayı beklediğinize göre önemli ölçüde değişebilir. Bir marka sizin bir influencer olduğunuza karar verdiğinde Instagram influencerı olduğunuzu söyleyebilirsiniz, ancak yine de farklı markaların bir kişiyi influencer olarak markalamak için farklı beklentileri olabilir.

Influencerların Özellikleri Nelerdir?

Genellikle sosyal medyada boy gösteren Influencerlar, ünlü bir fenomen olma eğilimindedir, ancak sıradan insanlardır. Bu kişiler belirli ürünlerle ilgilenmediğiniz sürece muhtemelen adını duymadığınız türden insanlardır. Kitleleri arkadaş, aile ve çevrimiçi olarak onlara rastlayan diğer insanlar olma eğilimindedir. Nano Influencerların genellikle bin ila 5 bin arasında takipçisi vardır. Ankara web tasarım ajanslarına göre nispeten düşük görünen bu sayılara rağmen, yine de makul derecede etkili bir Instagram etkileyicisi olabilirler. Bunun nedeni, izleyicileriyle daha yakın etkileşim kurma eğiliminde olmalarıdır.

Mikro Kategorisindeki Influencerların Takipçi Sayısı

Ankara web tasarım firmalarının yapmış olduğu kategorilendirmeye göre sosyal medya fenomenleri arasında bulunan bir başka sınıf ise Mikro Influencerlardır. Bu kişiler de hala sıradan insanlardır, ancak Influencer pazarlamasını bir sonraki seviyeye taşırlar. Bu kişiler içerik oluşturmak için daha fazla çaba sarf ederler. Bu nedenle takipçi sayıları 100 bini bulabilir. Organik takipçi sayısı 100 binden fazla olan Influencerlar ise makro kategorisine girer. Bu kişiler için paylaşım yapmak profesyonel bir süreçtir. Makro Influencer paylaşımları kendi adına yapmaları için bir yardımcıya dahi sahip olabilirler. Takipçi sayıları milyonlarla ifade edilen Influencer içinse Mega Influencer adı verilir.