İNSANLAR SOSYAL MEDYADA NE KADAR ZAMAN HARCIYOR?

, , , , , , , , , , ,

Antik bir Yunan filozofu olan Theophrastus, bir zamanlar “Zaman, bir insanın harcayabileceği en değerli şeydir” demişti. Sosyal medyayı milyarlarca insanın hayatlarının önemli bir bölümünü sosyal ağ uygulamalarında geçirecek kadar özel kılan nedir? Ankara web tasarım firmalarına göre sosyal medya insanlara bir ses ve dinleme, etkileşim kurma ve ilişkiler kurma fırsatı verir.

İnsanlar sosyal medyayı iletişim kurmak, bilgi paylaşmak ve heyecan verici içerik bulmak için sosyal medyayı kullanıyor. Çok sayıda şirket, sosyal medyayı dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir parçası olarak görüyor. Günümüzde küresel nüfusun yaklaşık yarısını oluşturan insanlar sosyal medyayı kullanıyor. İnternet kullanıcıları, küresel çapta her gün sosyal medya sitelerinde 2 saatten fazla zaman geçiriyor. Dünyada sosyal medyada en çok zaman geçiren ülkelerin başında ise Filipinler geliyor. Filipinliler günde yaklaşık 4 saat sosyal medyada geziniyor.

Ankara Web Tasarım Firmalarına Göre Sosyal Medyada Harcanan Zaman

Dünyanın internet erişimine sahip ilk mobil cihazını gördüğü 1996 yılından beri masaüstü ve mobil arasındaki heyecan verici savaşı izliyoruz. Ankara web tasarım firmalarının istatistiklerine baktığınızda, mobil cihazlar açıkça masaüstlerini geçiyor. Mobil cihazların artan kullanımı, benzeri görülmemiş sosyal medya büyümesinin arkasındaki en büyük güçlerden biridir. Küresel internet kullanıcılarının %80’i sosyal medyaya mobil cihazlar aracılığıyla erişiyor. İnsanlar hareket halindeyken sosyal medya sitelerini kullanmayı seviyor.

Ankara Web Tasarım Firmalarına Göre Sosyal Medya Kullanımı ve Kameralı Telefonların Bağlantısı

Sosyal medyanın artan kullanımında dikkat çeken faktörlerden biri de akıllı telefonlardaki kameradır. İnsanlar fotoğraf çekiyor ve bunları sosyal medyada anında paylaşıyor. Masaüstü, bu tür özelliklere ve esnekliğe izin vermiyor. İş açısından bakıldığında, pazarlamacıların ve işletme sahiplerinin masaüstünden mobile geçişin sürmekte olan etkisini gözlemlemesi çok önemlidir. Küresel sosyal medya kullanıcılarının masaüstünden mobile doğru ortak davranış kayması Ankara web tasarım firmalarına göre çok şey ifade ediyor.  Cep telefonları olmadan hayat eksik görünüyor. İstatistikler bize mobil cihazların modern yaşam için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.