Sitenize Ziyaretçiler Çekmek Mümkün, Ama Nasıl Yapılmalı?

Kişisel ya da kurumsal web siteniz için hosting hizmeti aldınız, site tasarımını yaptınız ve yayına koydunuz. Domain isminiz çekici, site tasarımınız mükemmel ama etrafta ziyaretçiler yok. Nerede buziyaretçiler ? Neden gelmiyorlar?

Site trafiği arttırma programlarına çok güvenmeyin, onlar korsan yöntemler deneyip Google’dan ceza almanıza neden olabilirler. Hit arttırma siteleri de benzer taktikler kullanabilir ve Google arama sıralamalarında alt sıralara düşmenize neden olabilirler.

Sitenize Hit Almanın Birinci Kuralı:

Google arama sıralaması, bu kadar önemli mi? Evet. Sitenizin trafiğini, Google arama sonuçları belirliyor. Bu durumu markete gitmek gibi düşünün. Markete bir şeyler almaya gidersiniz, elinizde ya da aklınızda bir liste vardır, örneğin bir paket şeker alacaksınız diyelim. Şimdi ilgili reyonu analiz edelim:

• Bir paket şeker alırken aklınızda genellikle belirli bir marka olur = Bilinirliği yüksek ve en çok trafiği çeken web sitesi. Bu tür siteler genelde Google arama sonuçlarına göre değil de direkt kendi domain isimleri üzerinden trafik alırlar. Örneğin hosting hizmeti almak isteyen ve bunu Eliz Yazılım üzerinden sağlamak isteyen kullanıcı elizyazilim.com linkini adres çubuğuna yazar. Bu durum sizin markette X marka şekeri direkt olarak satın alıp çıkmanıza benzer.

• Reyondaki diğer markalara şöyle bir göz atarsınız: İşte burası Google arama sonuçlarının devreye girdiği yer. Kişisel ya da kurumsal web siteniz, eğer alanında en yüksel bilinirliğe sahip değilse rakiplerinizle savaşacağınız yer burası. Marketteki şeker reyonunda birçok marka bulunur; kimisi daha ucuzdur, kimisi bilmem nerede üretildiğini ön plana çıkarmıştır. Yapılan birçok araştırmaya göre sıradan tüketici bu durumda ilk başta ambalaja bakıyor, bir o kadarı da ilk gördüğünü alıyor.

Ambalaj = Web sitenizin tasarımı ve kullanıcı deneyimi yönünden başarısı
Reyonda ilk görülen yerde bulunmak: Google sıralamasının üst sıralarında çıkmak

• Google sıralamasında üst sıralara çıkmanın ilk parametresi SEO. Sitenizin içeriğini doğru bir şekilde optimize ederseniz Google aramalarından sonuçlarından inanılmaz yüksek oranlarda bir trafik çekersiniz. SEO konusunda profesyonel destek için elizyazilim‘a başvurabilirsiniz.

• Bazı marketlerde bir reyon sadece tek bir şeker markasına ayrılır. Hatta bu reyon diğer şeker reyonundan ayrı durur ve her yerde karşınıza çıkar çünkü bahsi geçen marka, marketle reklam anlaşması yapmış ve ürünlerini en merkezi yere koydurtmuştur. Google reklamlarının da yaptığı budur. Google için belirli bir bütçe ayırırsınız ve arama sıralamalarının en üst sırası sizin olur.

Sosyal Medyayı Etkin Kullanma: Ağzı Laf Yapan Trafiği Çeker

Web sitenizin hitini arttırmanın en efektif yollarından biri etkin sosyal medya kullanımıdır. Facebook, Twitter, Instagram vb. sosyal medya platformlarından hangisi (belki de hepsi) sizin içerik planlamanıza uyuyorsa kullanın.  elizyazilim.com ‘dan yardım alarak ilgi çekici ve trafik sağlayan içerikler oluşturabilirsiniz.

E-Posta İmzalarının Gizli Gücü

E-Posta imzası kullanıyorsanız web sitenizi oraya mutlaka ekleyin. Yoğun mail trafiğine sahip biriyseniz sitenizin hitini bu şekilde arttırabilirsiniz. Unutmayın, bir tık; bir tıktır!

Son Olarak: Kullanıcı Katılımını Arttırın

Web sitenizi yorumlara ve fikirlere açık şekilde tasarlayarak kendinize kemik bir kitle oluşturabilirsiniz. Unutmayın, insanlar bir şeylere bağlanmayı severler. Ziyaretçilere sitenize her gün bakmak için bir neden verin.