Google Ads Nedir?

, ,

“Google Ads nedir?” sorusunu, danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçen müşterilerimizin çoğundan duyuyoruz. Çoğu işletme sahibi, bu reklamların önemini büyük oranda kavramış olsa da sistemin nasıl çalıştığını bilmemekte. Bu yazımızda, sizler için Google Ads’i ve mantığını biraz anlatacağız.

Peki,gerçekten Google Ads nedir? Bu arama motoru tabanlı reklamların temel amacı, Google’a ödenen belirli bir miktar karşılığı, insanlar işletmenin sunduğu ürün veya hizmet türlerini Google’da sorgularken işletmenin sonuçlarda en yukarılarda çıkmasıdır. Dolayısıyla işletmeler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Google Ads Nedir ve Nasıl Çalışır?

Google Ads, google.com’daki arama sonuçlarında görünen ücretli reklamlar veya Görüntülü Reklam Ağı ve Google AdSende aracılığıyla diğer web sitelerinde gösterilen reklamların tamamını kapsar. Burada, organik arama sonucuyla reklam sonuçlarını ayırt etmek gerekir. Sponsorlu sonuçlar ve reklamlar, yanlarında “Reklam” yazan biri ibareyle birlikte en üst sıralarda görünmektedir. Yanında herhangi bir ibare bulunmayan sonuçlar ise SEO odaklı çalışmaların sonucu olarak görüntülenen organik sonuçlardır.

Google, sadece arama motoru ve sorgu odaklı reklamlar sunmaz. Görüntülü reklamlar da pek çok avantaja sahip olması sebebiyle işletme sahipleri tarafından tercih edilmektedir. Bu sistem, Google ile iş ortaklığı yapan ve Google reklamları yayınlamayı kabul eden web sitelerinde metin, resim, video veya zengin medya biçiminde reklamların gösterilmesini sağlar.

Google Ads Reklamları Nasıl Verilir?

Google Ads’in arama motoru odaklı reklamları, anahtar kelimelere odaklanır. Reklam verenler, sundukları hizmet veya ürünle ilgili hedeflerini belirlemek için kullanma olasılığı en yüksek olan anahtar kelimeleri seçerler. Ardından, Google kullanıcısının reklamları tıklaması için ne kadar ödeyeceğini belirler.

Google Ads, her anahtar kelime araması için bir açık artırma sistemiyle çalışır. Google Ads’in açık artırmalarını kazanmak ve alakalı anahtar kelimeler için Google reklam görünürlüğünü artırmak için kalite puanını ve teklif tutarını optimize etmek gerekir. Hem teklif tutarı hem de kalite puanı ne kadar yüksek olursa reklam konumlanması da o kadar iyi olur.

Google Ads Kalite Puanını Etkileyen Faktörler

  • Google reklamının arama sorgusuyla alaka düzeyi
  • Google anahtar kelimesinin reklam grubunuzla alaka düzeyi
  • Reklamın açılış sayfasıyla alaka düzeyi
  • Reklamın ve reklam grubunun geçmiş tıklama oranı
  • Reklam hesabının genel geçmiş performansı