KURUMSAL WEB TASARIMI TERCİH EDEN FİRMALAR İÇİN KULLANILAN RENKLER

, , , , , , , , , , ,

Web siteleri, büyük küçük her ölçekten firmanın tercih ettiği dijital kartvizit görevi görür. Web sitesi olmayan bir firma, dijital dünyadaki pasta payından yararlanamıyor demektir. Sanal ortamda var olmak, firmaların marka bilinirliğini arttırırken aynı zamanda potansiyel müşteriler elde etmenin etkili bir yoludur. Bir kurumsal web tasarımı yaptırmak, firmanın kişiliğinin dijital ortama yansıtılmasına yardımcı olur. Web tasarım firmaları, farklı sektörlerden farklı firmalar için özgün tasarımlar oluşturur.

Kurumsal Web Tasarımları için Kullanılan Renkler

Her bir rengin psikolojide bir anlamı vardır. Web sitesi yaparken tasarımcılar, belirli bir amaca yönelik olarak renk seçiminde bulunurlar. Örneğin; fast food restoranlarında genellikle kırmızı renk kullanılır. Tansiyonu yükselten kırmızı rengin aynı zamanda iştah açıcı bir özelliği vardır. Bu nedenle restoranlar logolarında veya site temalarında kırmızı rengi tercih ederler. Ülker’den Coca Cola’ya kadar birçok yiyecek içecek firmasının ana teması olarak kırmızı rengi seçmesi bu yüzdendir.

Kurumsal Web Tasarımlarında Beyaz Renk Kullanmak

Saflığın ve iyi niyetin temsilcisi olan beyaz, daha çok güven vermek isteyen firmalar tarafından kullanılır. İstikrarı da simgeleyen beyaz renk, bu nedenle daha çok sigorta şirketlerinde veya bankalarda ana logo renginin yanında kullanılır. Bu tür firmalar, kurumsal web tasarımı için de beyaz rengin ana temada bulunmasını talep edebilir. Kasapların uzak durduğu yeşil renk vejetaryenliği temsil eder. Güven veren renkler arasında bulunan yeşil, bankalarda ve hastanelerde tercih edilir. Bu renk, uzun süre bakıldığında gözü yorduğu için genellikle otomobillerde kullanılmaz.

Kurumsal Web Tasarımlarında Kahverengi Tercihi

Kişinin daha hızlı hareket etmesine olanak tanıyan kahverengi, aynı zamanda doğayı temsil eder. Bu nedenle genellikle yöresel ürünler satan veya doğal sabun gibi kişisel temizlik malzemeleri satışı yapan firmalar tarafından tercih edilir. Fast food restoranlarının sandalyelerinde de bulunan bu renk, insanların bir an önce yiyip masadan kalkması için psikolojik bir yönlendirme yapar. Kurumsal web tasarımı için kahverengini tercih eden firmalar, toprak soyluluğun bir temsili olan bu rengi ana temalarına ekleyebilirler.