Sosyal Medya Tasarımı Nasıl Yapılmalı?

, ,

Sosyal medya tasarımı markanızı ön plana çıkarmak için en büyük nimetlerden biri. Fotoğraflar, resimler, infografik gibi içerikler sosyal medya akışında en çok yer kaplayan tasarımlara örnektir. Peki, işletmenizi çevrimiçi ortamda öne çıkartacak tasarımları nasıl yapmanız gerek?

Sosyal medya tasarımı ve ilginç, hedef kitlenin estetik algısına uygun içerik stratejisi bir arada kurgulanırsa, başarıya ulaşmak işten bile değildir. Takipçilerinizin her içeriğinizi büyük bir merakla beklediğini ve paylaşımlarınızla etkileşime girdiğini düşünün. Bunu yapmak o kadar da zor değil.

Neden Sosyal Medya Tasarımı Önemlidir?

Sosyal medya tasarımı önemlidir, çünkü insanlar görsellere daha iyi yanıt vermeye hazırdır ve araştırmalar, insanların grafikleri normal gönderilerden çok daha fazla ilginç bulduğunu ve etkileşime girdiğini göstermektedir. Instagram, Pinterest ve Tumblr görüntüleri birincil içerik olarak düşünür. Facebook ve Twitter’da yayınlanan görseller de görselsiz içeriklere göre çok daha fazla etkileşim sağlar. Sosyal medya kullanıcılarının görsel içerik söz konusu olduğunda “paylaş”, “beğen” veya “favorilere ekle”yi tıklamaları çok daha olasıdır.

Sosyal Medya Paylaşımlarınızı Farklı Platformlar İçin Optimize Edin

İşletme ve markaların hedef kitlelerine ulaşmaları için pek çok farklı kanalları var. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Linkedin gibi. Bu kanalların hepsinde farklı tipte kullanıcılar var ve hepsi için ayrı tarz içerikler kurgulanması gerekiyor. Örneğin, farklı şehirlerde bayiler bulmaya çalışan bir işletme olduğunuzu düşünün. Bunun için Linkedin’i daha aktif bir şekilde kullanmanız gerekecektir. Dolayısıyla, Linkedin üzerinden daha iş odaklı paylaşımlar yaparken, Instagram üzerinden ürün ve hizmetlerinize odaklanan içerikler paylaşmanız daha yararlı olacaktır.

Profilinizde Tutarlı Bir Görsel İmaj Oluşturun

Profil resminizde ve kapak görselinizde kullandığınız görseller renk, görüntü, ruh hali ve metin yoluyla birbirini tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Dönemsel kampanyalar için profil fotoğrafını ve kapak görselini değiştirmek de iyi bir seçenektir. Sayfanıza giren potansiyel müşterileri, sizin istediğiniz şekilde yönlendirmeye yarayacaktır.

Farklı Tarzda İçerikler Oluşturun

Farklı içerik tarzları, markanızın çok yönlülüğünü ve yaratıcılığını vurgulayacaktır. Aynı mesajı pek çok farklı içerik ve tasarımla vermek, hedef kitlenin markayı algılayışını da belirleyecektir. Aşağıdaki içerik örneklerini örnek olarak düşünebilirsiniz:

  • İlham verici alıntılar
  • Sektörel ipuçları
  • Yapılan etkinliklerle ilgili paylaşımlar
  • Şirket ruhunu ve ilkelerini anlatan paylaşımlar
  • İnfografikler