WEB SİTESİ YAPANLAR ÜCRETLENDİRMEYİ NEYE GÖRE YAPIYOR?

, , , , , ,

Blog siteleri, kurumsal siteler, e-ticaret siteleri… Artık büyük küçük her firmanın bir web sitesi var. Web sitesi yaptırmak isteyenler doğru yolda olduklarından emin olmak istiyor. Bu nedenle site yaptırmak isteyenlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Web sitesi yapanlar sitenin niteliğine göre ücretlendirme yapıyor. Bu nedenle öncelikle bütçe belirlemeniz gerekir. Siz de firmanızın bütçesi dahilinde tarafınıza sunulan seçenekler arasından tercihte bulunabilirsiniz. Siteyi yönetmek içinse yönetim panellerinden faydalanmak mümkündür. Yazılım firmaları genellikle oluşturdukları siteler için 6 ay veya 1 yıl boyunca ücretsiz destek verirler. Bu süreç sonrasında yönetim paneli üzerinden site yönetiminde bulunabilirsiniz.

Web Sitenizi Sıklıkla Güncelleyin

Web sitesiniz yaşayan bir mecra olması için düzenli olarak güncellemeniz gerekir. Bunun için sitenizi bloglar ve görsellerle destekleyebilirsiniz. Siteniz için ihtiyaç duyacağınız ek özellikler ek maliyetler getirebilir. Sitenizde gereksinim duyduğunuz özellikler için web sitesi yapanlar için maliyet çıkarmalarını isteyebilirsiniz. SEO, analitikler ve iletişim formları sayesinde sitenizi düzenli olarak canlı tutmayı başarabilir, resim galerisi ve arka plan değişiklikleri ile de görsel açıdan zenginlik katabilirsiniz. Sitenin yazılımına başlamadan önce hosting, alan adı ve geri kalan teknik açılara da dikkat etmeniz gereklidir. Tek başına yapılan bir yazılım sizin için yeterli olacaktır.

Tam Hizmet Ajanslarından Destek Alın

Hedef kitlenize markanızı tanıtabileceğiniz, referanslarınızı sergileyebileceğiniz, hatta internet üzerinden satış yapabileceğiniz web siteleri ile potansiyel müşterilerinizi gerçek müşterilere dönüştürebilirsiniz. Web sitesi yapanlar aynı zamanda kurumsal kimlik tasarımı ve sosyal medya yönetimi konusunda da destek olabilir. Bunun için tam hizmet ajanslarından destek alabilirsiniz. İnternet portalında etkin olarak var olmak için tercih edeceğiniz web siteleri, uzman ellerde şekillendiğinde sitenizin bir mağaza ve müşteri temsilcisi gibi işlev görmesine yardımcı olur. Boyut, stil, tasarım, SEO çalışmaları, mobil uyumluluk gibi birçok etkene bağlı olarak değişen web sitesi fiyatları için yazılım firmanızla görüşerek ideal bütçeyi oluşturabilirsiniz. İnternet trafiğinin yarısı mobil cihazlar tarafından sağlandığından web sitenizin mobil uyumlu olmasını da göz ardı etmemelisiniz. Sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını Google mobil uyumluluk testi vasıtasıyla öğrenmeniz mümkündür.