Web Sitenize Fayda Sağlayacak Popüler Google Ürünleri

Kişisel ya da kurumsal web sitenizin ara yüz tasarımını (UI) ve kullanıcı deneyimini (UX) geliştirebileceğiniz Google uygulamaları hakkında ne kadar bilginiz var? Google ürünleri listesine çok hakim olmadığınızı düşünüyorsanız ve harekete geçmiyorsanız çok önemli bir konuyu atlıyorsunuz demektir. Peki, bu Google uygulamaları nelerdir?

Dijital Pazarlamada Faydalı Google Araçları

Google teknoloji ürünleri olarak da geçen bu uygulamalar, sitenizin verimliliğini arttırarak dijital pazardaki yerinizi güçlendiriyor. Dijital pazarlama, sattığınız ürünler ya da sunduğunuz hizmetler kadar sanal dünyada gezinmekte olan hedef kitleyle girdiğiniz etkileşimle de alakalı. Çok kaliteli ürünlere ya da hizmetlere sahip olabilirsiniz ama web siteniz sanal gezginlere iyi bir deneyim sunamıyorsa baştan kaybedersiniz ve hedef kitleniz rakiplerinize yönelir. Bu noktada domain isminin ne olduğu da en önemli etmenlerden biridir. Çünkü sanal kullanıcı akılda kalıcı ve sunulan hizmeti tam olarak yansıtan domain’lere sahip olan web sitelerini tercih ediyor. İyi bir fikriniz varsa onu mutlaka tescil ettirmelisiniz. Domain isminizi satın almak ve bilişim güvenliğinizi maksimize etmek için Eliz Yazılım  uzmanlığına başvurabilirsiniz.

Web sitenize faydalı Google araçlarına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Reklam yönetimi, analiz ile raporlama ve pazarlama yöntemleri gibi iş organizasyonunu kolaylaştıran hizmetlerin yanı sıra harita ile çeviri gibi Google araç ve uygulamalarıylailetişim stratejilerini geliştirebiliyorsunuz. Google uygulamaları hakkında bilgilenmek için daha derine inip araçları tek tek inceleyeceğiz.

Dijital Pazarlamanın Olmazsa Olmazı: Google Adwords Nedir?

Google Adwords, doğal arama sonuçlarına göre geride kalan web sitelerini ön sıralara çıkarmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Tıklama Başına Maliyet (TBM) sistemiyle çalışan Google Adwords, başlı başına bir içerik konusu. Google Adwords eğitimleri ile sertifika alarak bu konu üzerinde uzmanlaşabilirsiniz.

Web siteleri için Google Adwords uygulaması neden bu kadar önemli, kısaca anlatalım: Dijital pazarlama ile el yapımı ürünlerinizi satmayı planlıyorsunuz. Ürünlerinizi satmak için web sitesi açtınız ve domain ismini urunal.com olarak belirlediniz. Hosting için Eliz Yazılım uzmanlarından yardım aldıktan sonra sıra sitenizi Google aramalarında üst sıralara getirmeye geldi. Anahtar kelime araştırmalarınızı yaptıktan sonra bu anahtar kelimelere uygulayacağınız Google Adwords reklam verme işlemiyle sitenizi Google aramalarının üst sıralarında çıkmasını sağlıyorsunuz.

Dijital Pazarlamanın Olmazsa Olmazı: Google Adwords Nedir?

Google Adwords, doğal arama sonuçlarına göre geride kalan web sitelerini ön sıralara çıkarmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Tıklama Başına Maliyet (TBM) sistemiyle çalışan Google Adwords, başlı başına bir içerik konusu. Google Adwords eğitimleri ile sertifika alarak bu konu üzerinde uzmanlaşabilirsiniz.

Web siteleri için Google Adwords uygulaması neden bu kadar önemli, kısaca anlatalım: Dijital pazarlama ile el yapımı ürünlerinizi satmayı planlıyorsunuz. El yapımı heykelleriniz için bir site açtınız ve domain ismini hereveheykel.com olarak belirlediniz. Hosting için IHS uzmanlarından yardım aldıktan sonra sıra sitenizi Google aramalarında üst sıralara getirmeye geldi. Anahtar kelime araştırmalarınızı yaptıktan sonra bu anahtar kelimelere uygulayacağınız Google Adwords reklam verme işlemiyle sitenizi Google aramalarının üst sıralarında çıkmasını sağlıyorsunuz.

Analiz Uzmanı Ayağınıza Geldi: Google Analytics

Adwords uygulamasından sonra web siteniz için faydalı uygulama Google Analytics, adından da belli olduğu üzere analiz üzerine yoğunlaşmış bir yazılım. Peki, Google Analytics nedir ve nasıl kullanılır? Google Analytics raporlama uygulamaları sayesinde sitenizin ne kadar trafik aldığını, ziyaretçilerin sitenizde kalma süresini ve hangi link’lerden geldiklerini analiz ederek raporlar oluşturabilirsiniz. Sadece bu bilgiler mi? Tabii ki değil.Google Analytics, raporlama konusunda çok zengin bir içeriğe sahip ve onu verimli bir şekilde kullanmak uzmanlık gerektiriyor. Bunun için Google Analytics eğitimlerinekatılabilirsiniz.

Google Webmasters

Web sitenizin Google ile uyumlu olması için gerekli olan tüm bilgileri sunan uygulama, aynı zamanda sitenizin Google arama sonuçlarına göre ne durumda olduğunun bilgisini veriyor ve olası sorunları düzenlemeniz için fikirler önererek sitenizi optimize etmenizi sağlıyor.

Google WebmastersSearch Console gibi ara uygulamalarıyla başarılı bir web sitesi oluşturmak için mutlaka göz atılması gereken Google yazılımlarından bir diğeri.

Google Blogger

Google Blogger sayesinde içerik pazarlaması yapabileceğiniz blog sayfaları açabilirsiniz. Web sitenizde tasarım ya da UX trendleri gereği yeterince üstünde duramadığınız ürünleri ve hizmetleri bu şekilde pazarlayabilirsiniz.

Google My Business

Google My Business sayesinde sizi arayan potansiyel müşterileriniz ya da okurlarınız direkt olarak sayfanıza yönleniyor. İşletmenizin çalışma saatleri ve iletişim bilgilerini içeren alt uygulama sayesinde erişilebilirliğiniz artıyor.

Google Adsense

Google reklamlarından para kazanmak nasıl oluyor? Cevap Google Adsense.

Google Adsense nedir?” sorusunun cevabını basitçe, sitenize veya bloğunuza reklam yerleştiren ve bu reklamlar üzerinden para kazanmanızı sağlayan uygulamaya Google Adsense deniyor, şeklinde verebiliriz.

Sitenizdeki Google reklamlarına tıklanma üzerinden para kazandıran uygulama, günümüzde milyonlarca kişinin gelir kapısı konumunda. Google Adsense tıklanma başına ne kadar para veriyor? Bu sorunun cevabı, ekonomik parametrelere göre değişiyor.