Mobil Web Tasarım

mobil-web-tasarim

Mobil Web Tasarım en basitinden web sitenizin tüm farklı platformlarda ve özellikle akıllı telefonların ve tabletlerin daha küçük ekranında kolaylıkla ve kolayca erişilebileceği, resim, metin, video ve bağlantılar anlamına geldiği anlamına gelir. Daha karmaşık bir seviyede, internet sitenizin mobil uyumlu olması, hareket halindeyken kullanıcılara etkili, doyurucu bir deneyim sunmak için mobil cihazların tüm inanılmaz özelliklerini en iyi şekilde kullanması anlamına gelir.

Mobil Web Tasarım kapsamında küçük boyutlu ekranlar için tasarım yaparken, mobil deneyim ile masaüstü arasındaki temel farklılıkların farkına varmak önemlidir.

  • Boşluklar minimum seviyede olmalı.
  • Dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınılmalı
  • Mobil kullanıcıların hedefi çok yönlüdür, genellikle görevlerini kolaylaştıracak önemli bir bilgi parçası istemektedir. Bu sebeple kullanıcıların istedikleri bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasına yardımcı olunmalı.

Mobil Web Tasarım Hizmetleri

 

Mobil Web Tasarım hizmetlerinin ana ilkesi “basitleştirmek ve uzmanlaştırmak” dır. Her site, tam teşekküllü web sitelerine ve bilgisayardaki çok özellikli programlara kıyasla sınırlı bilgi ve daha az işlevle hızlandırılmalıdır. Düğmeler, bağlantılar, metinler ve resimlerin işlevsel ve okunabilir olması için yeniden boyutlandırılması gerekir. Birden çok alt sayfa aracılığıyla gezinme, mobil tasarımınızda etkili bir şekilde tutulmalıdır.

Günümüzde, sadece mobil web tasarım değil, bu görevi üstlenmenin ne kadar cesur olduğuna da inanıyoruz. Duyarlı Web Sitesi Tasarımı, tüm platformlar için tek bir HTML kodu ve tek bir URL kullanan ustaca bir tasarım tekniğidir ve uygulanması gerçekten zordur. Tüketici bir masaüstü bilgisayarda veya tercih edilen mobil aygıtla web sitenizde gezinirken, tercih edilen cihaza bağlı olarak web sitesi ekran boyutuna göre değişecektir. Web sitenizin yazılımı ve mobil uyumluluğu ne kadar iyi olursa kullanıcılara da o kadar iyi bir deneyim sunacaktır.

AMP’nin püf noktası, akışkan hatları ve esnek görüntüleri nasıl kullandığıdır. Bir site, kullanıcının ekranının daha küçük ekranı ve değişmiş orantılarını tanımladığından, daha dikey olarak yığılmış ve basitleştirilmiş bir sunuma geçer. Ziyaretçiler artık tüm temel işlevleri görmek için siteyi aşağı doğru kaydırabilir. Görüntüler de, ekrana uymaları ve anlaşılabilir olmaları için, oranları ve çözünürlükleri değiştirerek yeniden ayarlanmalıdır.

Kullanıcılarınız, müşterileriniz ve iş ortaklarınız, masaüstü, dizüstü bilgisayar veya mobil cihaz olsun, kullandıkları cihaz konusunda çok seçicidir. Sadece bilgilerinin hızlı, taze ve kullanışlı olmasını istiyorlar. Günümüzde her 10 insandan 9’u akıllı telefon kullanıyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak, mobil kitleye özel olarak önem göstererek web sitenizi tüm platformlara yaymak ve kullanışlı hale getirmek bir iş zorunluluğudur. Sizde konuyla ilgili daha fazla bilgi almak ve Türkiye’nin en en profesyonel Mobil Web Tasarım uzmanlarıyla çalışmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. En hızlı, en kaliteli, en ekonomik çözümlerle sizlerin yanındayız.