MARKA İSİM ARAŞTIRMA NEDEN ÖNEMLİ?

, , , , , , , ,

İşletmelerin sundukları ürün ve hizmetlerinin başka bir işletmenin ürün veya hizmetlerinden ayırt edilmesini sağlamak amacıyla tercih edilen işaretlere marka adı verilir. Tüketiciler nezdinde son derece önemli bir yere sahip olan markanın uygun olması satın alma kararlarında oldukça etkilidir. Markanın değerini arttıran isim seçenekleri talebin kendiliğinden oluşturulmasını sağlar. Bazı özellik kriterlerine göre markanın çekirdeğini oluşturan isimler için tasarım ajansı veya yazılım ajansı gibi profesyonellerden destek alabilirsiniz. Bu isimler dikkat çekici özelliklere sahip olmalı, arz edilen ürüne veya hizmete ilişkin olumlu çağrışımlar yapmalı, ürün veya hizmetle uyumlu olmalı, ilk bakışta fark edilmeli, kolay hatırlanmalı ve fonetiğe uygun olmalıdır.

Marka Adınız ile Her Zaman Bir Adım Önde Olun

Tasarım ajansı veya yazılım ajansı gibi profesyoneller, markaların rakiplerinden bir adım önde olmaları için marka isim araştırması konusunda beklentilerinizi en üst dereceden karşılar. Bu ajanslar marka adı araştırmasında öncelikle ihtiyaçlarınızı belirler, ardından olası adları üretir ve son olarak seçilen adları test eder. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi aşamasında hedef kitle ve pazar araştırması yaparak tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını ve bu alışkanlıkların altında yatan etkenleri belirler. Marka adı oluşturma sürecinde ihtiyaçların belirlenmesi aşaması sonrasında isim türetme aşamasına geçilir. Hedef kitlenizin durumuna bağlı olarak Türkçe veya yabancı dillerdeki isimler seçilir, talebinize ve önerilerimize bağlı olarak mevcutta bir anlamı olan kelime veya kelime gruplarının yanı sıra herhangi bir anlamı olmayan kelime veya kelime gruplarının üretilmesinde de hizmet verilir.

İnsanları Saltın Almaya Yönlendirecek Marka İsimleri

Tasarım ajansı veya yazılım ajansı gibi profesyoneller akılda kalıcı, kolay hatırlanabilen, söylemesi kolay ve insanları satın almaya yönlendiren isimlerle markanızın değerinin arttırılması sağlanır. İsim belirlenmesinin ardından hazırlanan alternatiflerin kullanılabilirlik testine girmesi sağlanır. Bu aşamada isimlerin tescili araştırılıyor ve aynı zamanda web sitesi için alan adının uygun olup olmadığına bakılıyor. Dijital dünyada birçok işletmenin olmazsa olmazı arasında bulunan web sitelerinde uygun alan adının bulunması da markanızın geleceği açısından oldukça önemlidir. Global çapta hedefleri olan markalar için belirlenen ismin yabancı dillerde olumsuz bir anlam taşıyıp taşımadığı test ediliyor. Belirlenen isim üzerinde pazar araştırması yaparak tüketicilerin isme olan yaklaşımı ölçüleniyor ve markanızın temellerini en iyi şekilde atmanız sağlanıyor.