Web Sitesi Fiyatları

, ,

Web sitesi fiyatları çağın pazarlama trendlerini yakalamak ve potansiyel müşterilerin gözündeki marka algısını geliştirmek isteyen tüm işletme sahiplerinin ilgi odağı konumunda. Soru, her ne kadar makul gibi görünse de aslında “Bir ev ne kadar?” gibi genel bir soruya benziyor.

Web sitesi fiyatları için araştırma yaparken ilk olarak “Nasıl bir web sitesi istiyorum?” sorusu sorulmalıdır. Aksi takdirde çok uçuk fiyatlarla çok düşük fiyatlar arasında kalıp karar verememek muhtemeldir. Bu yazımızda, web sitesi tasarımı yaptırmak isteyen herkes için belli başlı temellere değineceğiz.

Neler Web Sitesi Fiyatları Üzerinde Etkilidir?

Web sitesi fiyatları, özel yazılım olmadığında genelde çok daha uygun maliyetlidir. Hemen her bütçenin karşılayabileceği meblağlar söz konusudur. Yine de profesyonel bir ekiple çalışarak doğru tasarım stratejilerini uygulamak gerekir.

Web sitesi yapımı sırasında odaklanılacak iki konu şunlardır:

  • Altyapı: Web sitesini güçlü kılan her şey bu altyapıdan gelir. Yazılım, hosting gibi başlıkları içerir.
  • Tasarım ve işlevsellik: Altyapının aksine, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların karşısına çıkan her şey bu başlıkta düşünülmelidir.

Bir Web Sitesinin Altyapı Maliyetleri Nelerdir?

İlk olarak, daha önce altyapı dediğimiz, yazılımcı dilinde “backend” tanımına denk gelen maliyetlere bakalım.

  1. Domain (alan adı): Web sitesinin internetteki kalıcı adıdır (www.websiteniz.com). Alan adı almak için internetteki pek çok seçenek değerlendirilebilir. Alan adının maliyeti, genelde web sitesinin adından sonra gelen uzantıya bağlıdır (.com, .net vb.). Alan adı alındıktan sonra her sene ücret ödenerek yenilenmesi gerekir.
  2. Web sitesi yazılımı: WordPress ya da Wix gibi hazır içerik yönetim sistemlerinden yararlanıldığında, bu firmaların fiyat politikalarına göre paketler satın alınabilir. Ücretsiz hizmetlerinin olduğunu da ekleyelim.
  3. Hosting: Web sitesini güçlendirerek dünyanın her yerinden ziyaretçilere sunmak için sanal ortamda kiralanan bir alandır. Web sitesi bu sanal alanda barınır, bu sayede kolayca erişilebilir.

Web Sitesi Tasarımı Maliyeti Ne Kadardır?

Web sitesi tasarımını etkileyen çok fazla değişken vardır. Bunlardan ilki, tasarımı uygulayan grafik tasarımcının konu hakkındaki yetkinliğidir. Kullanıcı deneyimine ne kadar önem verdiği, renk paletini markanın kimliğine uygun olarak seçip seçmediği, web sitesindeki tüm komponentleri ne kadar doğru şekilde düşünüp tasarladığı gibi konular değerlendirilmelidir.

Güzel ve akılda kalıcı bir web sitesi tasarımı için Eliz Yazılım’ın yetkin tasarımcı kadrosuna güvenebilirsiniz. Bizimle iletişime geçin, isteklerinizi doğru belirleyip hedefe yönelik bir tasarım ortaya çıkaralım.