SEO’da Sosyal Medyanın Önemi

, ,
SEO’da Sosyal Medyanın Önemi

Ankara Web tasarım firmalarının pek çoğu tarafından profesyonel anlamda SEO hizmeti verilmektedir. SEO uygulamalarının başarılı olabilmesi için yapılan çalışmaların Google tarafından organik olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Ankara web tasarım firmaları tarafından site içi ve site dışı olmak üzere iki aşamalı bir SEO hizmeti verilmektedir. Site içi SEO hizmeti sitelerin yüklenme hızları, yüklenme süreleri, kullanıcıyı sitede tutmak, özgün makaleler hazırlanması gibi başlıklardan oluşmaktadır.

Web site Ankara ilinde faaliyet gösteren Eliz Yazılım tarafından yapılmaktadır. Ancak bir sitenin Google aramalarında ilk sıralarda çıkması için bu uygulamalar yeterli olmamaktadır. Sosyal medya da önemli SEO çalışmalarından bir tanesidir. Sosyal medya üzerinden yapılan etkileşimler ile web sitesinin tanıtımı da yapılırken aynı zamanda siteye kullanıcı girişi sağlanmalıdır. Sosyal medya danışmanlığı aldığınızda sitenin kurulumu tamamlandıktan sonra açılan sosyal medya hesapları yardımı ile ziyaretçi oranlarını artırmak oldukça kolaydır.

Özellikle ziyaretçi sayısının artırılması konusunda site dışı SEO çalışmaları için Ankara sosyal medya danışmanlığı hizmeti alınmalıdır. Google tarafından sitelerin kaliteli olarak kabul edilebilmesi için yapılan site dışı SEO çalışmaları da çok önemlidir. Etkili bir SEO çalışmasının sosyal medyadan geçtiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Sosyal medya danışmanlığı yapan firmalar arasında olan Eliz Yazılım açılan sosyal medya hesapları üzerinden sitenize kullanıcı girişi sağlanır. Özellikle internet üzerinden satış yapan siteler için bu durum veli nimettir. Çünkü kitlelere ulaşmada sosyal medya en önemli etkendir.

  • Sosyal medya hesaplarındaki organik ziyaretçi sayısı arama motorları tarafından önemsenmektedir. Ayrıca tekil kullanıcılar içerikleri incelemekle ve beğenmekle kalmayacak, kendi hesaplarından paylaşarak daha çok kişiye ulaşmanıza vesile olacaklardır.
  • Artık hemen hemen her yaş aralığı sosyal medyayı kullanıyor. Böylece her kitleye hitap etme şansınız olacaktır.
  • Reklam maliyetlerinizi sosyal medya hesapları kullanarak azaltabilirsiniz. Yaptığınız işin niteliği her ne ise yapacağınız paylaşımlar ile hedef kitleye kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Sosyal medyanın tekil organik kullanıcıları organize etme özelliği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Ankara web site kurulumunun tamamlanmasının ardından sitenizin tanıtımı ve kullanıcı sayılarının artırılması için sosyal medya kullanımını göz ardı etmeyiniz.