WEB SÄ°TESÄ° YAPANLARDAN HÄ°ZMET ALIRKEN NELERE DÄ°KKAT ETMELÄ°?

, , , , , , , , ,

Kod ve programlar aracılığı ile oluşan uygulamaların bütünü olarak tanımlanan web siteleri sayesinde kullanıcılar, günün her saatinde ulaşabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Kişi, kurum ve kuruluşların tanıtımının yapılabildiği, e-ticaret platformlarının oluşabildiği ve blog veya görsel gibi içeriklerin oluşturulabildiği web siteleri, web sitesi yapanlar aracılığı ile marka imajlarını dijital dünyaya taşıyabiliyor. Son kullanıcılar da teknik bilgi gereksinimi olmadan dilediği siteyi ziyaret edebiliyor.

Web Sitesi Yapanların İzlediği Yollar

Web sitesi oluşturulurken danışanın görüş ve önerileri dikkate alınarak bir tasarım yapılır. Web sitesi yaptırmak isteyenler, yazılım ve tasarım ajanslarına başvurarak nasıl bir site istediklerini söylerler. İhtiyaca uygun çözümler üreten web sitesi yapanlar firmanın sektörüne, hedef kitlesine ve belirli diğer kriterlere göre kodlama ve tasarım işlemlerini gerçekleştirerek siteleri yayına hazır hale getirirler. Web sitesi hazırlanırken hedef kitleye görsel olarak hitap eden tasarımların tercih edilmesi kullanıcıların aradıklarını kolayca bulmasına olanak sağlar.

Web Sitesi Yapanlarla İletişime Geçmek

Web sitesi kodlaması ve tasarımını yapan firmalarla iletişime geçmek için yüz yüze veya uzaktan destek alabilirsiniz. Günümüzde birçok firma, müşterilerine uzaktan destek vererek verdiği hizmetleri dijital ortama taşıyor. Web sitesi yapanlar ile çalışan kişi, kurum ve kuruluşların dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden biri de hazırladıkları sitenin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmesidir. Navigasyondan grafiklere, multimedyadan sitenin açılma hızına kadar birçok noktanın kusursuz bir şekilde hazırlanması hem hedef kitlenin aradığını anında bulabilmesine olanak tanır hem de sitenin tıklama oranını arttırır.

Web Sitesi SEO Destekli Olmalı

Web sitesinin hem görsel hem de içerik anlamında SEO desteli olması önemlidir. Web sitelerinin arama motorlarında organik olarak üst sıralara çıkmasını sağlayan SEO, hem sitenin altyapısına entegre edilen hem de haber ve blog içerikleriyle kullanıcıların ilgisini çeken içeriklerdir. Bir web sitesinin başarılı sayılabilmesi için yapılması gerekenler şöyle özetlenebilir.

– Web sitesinin hedef kitle odaklı tasarlanması ve tasarımda göz yoran, karışık görsellerden uzak durulması

– Tasarımların ve içeriklerin özgün ve SEO uyumlu olması

Web sitesi yapan firmalardan sitesinin mobil uyumlu olmasını talep etmesi

-Siteye yüklenen görsellerin özgün olması

-Sitede kullanılan fontların okunaklı olması ve font seçiminde tüm sayfalarda aynı istikrarın sağlanması