Sosyal Medya SEO Teknikleri

,

Sosyal medya SEO teknikleri sosyal medya pazarlamanıza yardımcı olabilir. Sosyal medya kampanyanız ister bir sivil toplum örgütü için olsun ister perakende satış için, pazarlaması için aynı araçları kullanmanız gerekir. Web sitenizde kullandığınız SEO teknikleri, sosyal medyada da işinize yarayabilir.

Sosyal medya SEO teknikleri içerikle arama motoru kriterlerinin iyi bir şekilde uyuşmasını gerektirir. Eğer SEO tekniklerini sosyal medyada uygulamayı bilmiyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

Sosyal Medya SEO Teknikleri Nelerdir?

Sosyal medya SEO teknikleri pazarlamacıların yeni yeni öğrenmeye başladıkları bir alan. Çoğu dijital pazarlama uzmanı bu konuya hakim olmasa da zamanla uzmanlaşmanın zorunlu olacağı aşikar. Dijital pazarlamayı 360 derece ele almayı düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Eliz Yazılım’ın yetkin performans pazarlama teknikleriyle hem SEO hem de sosyal medya pazarlamanıza güç kazandırabiliriz.

Sosyal Medyada Kullanabileceğiniz SEO Teknikleri

1. Sık ve kaliteli gönderi paylaşın

Başarılı pazarlamacılar, kaliteli ve sık paylaşılan gönderilerin sosyal medyada fark yarattığını uzun süredir biliyorlar. Siz de başarıyı yakalamak istiyorsanız, hedef kitlenizi meşgul tutacak içerikleri bol bol paylaşın. Ne kadar çok gönderi paylaşırsanız etkileşim o kadar fazla olur. Etkileşim ne kadar fazla olursa marka bilinirliğiniz o kadar artar.

2. Sosyal medyada anahtar kelimelerin etkisine güvenin

Web sitenizden sosyal medya hesaplarınıza aktarmanız gereken en önemli SEO tekniği, anahtar kelimeler kullanmaktır. Sosyal medyalardaki arama motorları, gönderileri ne kadar hızlı popüler olduklarına göre tanıtır, fakat arama motorlarının gönderileri bulmasını sağlamak için anahtar kelimeler şart. Bu yüzden, bulabileceğiniz en alakalı anahtar kelimeleri seçin ve metinlerinize ekleyin.

3. Eğitici, komik veya bilgilendirici olun

Markaların, influencerların ve bloggerların sosyal medya gönderilerini gözden geçirdiğinizde şunu görürsünüz: Eğitim içeriği yüksek düzeyde etkileşime, komik gönderiler de daha çok görüntülenmeye sahiptir. Ürün veya hizmetleriniz hakkında kelime oyunları yapın, meme’ler kullanın, bilgilendirici infografikler tasarlayın ya da işinizle ve sektörünüzle ilgili esprili yorumlar yapın.

4. Görselin gücüne güvenin

Görsel içermeyen sosyal medya gönderileri, görsel içeren gönderilerden daha az başarılı olmaya mahkumdur. Gerçek şu ki, görseller özellikle e-ticaret işletmeleri için büyük avantajlar sağlıyor. İnsanların, özellikle web sitenizi ziyaret etmesini istiyorsanız, görselinizin paylaşım metniyle alakalı olmasına özen gösterin. Böylece tıklanma oranınızı artırırsınız ve dönüşüm oranınız artar.