Profesyonel Web Sitesi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

, ,

Bir kullanıcı web sitenizi ilk ziyaret ettiğinde, fark edeceği ilk şey, web sitesinin neye benzediğidir. Gezinme, hizmetler, bağlantılar ve kaliteli içerik daha sonra gelecektir. İlk izlenimde, web sitenizin profesyonel görünüyor olması önemlidir. Çünkü kullanıcıların aradıkları tam olarak budur. Profesyonel bir web sitesi.

Bir kullanıcı sitenize girer ve hiçbir şey yapmadan herhangi bir bağlantıya tıklamadan siteden çıkıp giderse o zaman başınız belada demektir. Bu nedenle bir web sitesi yaptırırken ilk önce profesyonel olmasını sağlamalı ve deneme yapıp, test etmeden yayına almamalısınız. Diğer yandan profesyonel bir web sitesi yaptırırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör de bulunmaktadır. İşte onlardan en önemli olanları;

Yazı Tiplerine Dikkat Edin
Fontlar, web sayfanızın görünümünü ve şeklini değiştirmenin yanı sıra, web sitenizi için daha eğlenceli, veya daha ciddi görünür hale getirmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Şirketinizin stili ve kültürüne uygun bir yazı tipi seçmek, profesyonel, modern ve farklı bir görünüş için gereklidir. Başlıklar ve alt başlıklar, için daha büyük fontlar kullanılmalıdır.

Arka Plan Önemli
Arka plan daima göze çarpmalıdır. Ancak çok ezici olmamalı ve işletmenizin marka stilini yansıtması gerekir.

Büyük Resimler Kullanın
Web sitenizi gerçekten çarpıcı hale getirmenin ve daha profesyonel görünmesini sağlamanın en kolay yollarından biri, büyük ve yüksek kaliteli güzel görüntüler kullanmaktır.

Basit Tutun
Kimse karmaşık bir siteyi sevmez. sitenizin temiz tutulması, dağınık olmaması ve iyi organize edilmiş olması, kullanıcıları tam olarak nereye gitmesi gerektiğinin yönlendirilmesinde önemlidir.

Logo Seçiminde Karışıklık Olmasın
Çok fazla renk ve çok farklı yazı tipi içeren karmaşık logolar, siteye ilk kez gelen ziyaretçiyi rahatsız edebilir. Çok parlak ya da cesur bir logo aramak yerine, basit, açık ve görsel olarak çekici bir şeyi hedeflemek daha doğrudur.