2022 Dijital Pazarlama Trendleri

,

2022 dijital pazarlama trendleri, dijital pazarlamanın dinamik ve daima kendini güncelleyen yapısına uygun olarak hem eski ve etkisi kanıtlanmış trendleri hem de yeni olanaklarla birlikte pazarlamada çığır açacak yöntemleri kapsayarak geliyor. İşletmelerin, markaların ve kurumların dijital pazarlamanın geleceğine ayak uydurmak için bu trendleri takip etmeleri gerekiyor.

2022 dijital pazarlama trendleri, pazarlamanın stratejik olarak nasıl geliştiğini görmek açısından da ilginç olacaktır. Şirketlerin, pazarlama hedeflerini belirlerken bu gelişimi göz önünde bulunduracaklarından eminiz. Şimdi, isterseniz sektörde en çok konuşulan ve pazarlama uzmanlarının öngörüleriyle hazırlanan 2022 dijital pazarlama trendlerine geçelim.

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Nelerdir?

2020 yılı öyle bir yıldı ki, pazarlamanın, reklamcılığın, hatta “dijital” dediğimiz dünyanın bile çehresini büyük ölçüde değiştirdi. Bu tahmin edilemez duruma herkes hazırlıksız yakalandı. Fakat bazı markalar ve şirketler, çabuk uyum sağladılar ve hızlı aksiyon alarak pazarlama faaliyetlerini yeniden planlayabildiler. 2022 yılı belki böyle kökten değişimler yaşayacağımız bir yıl olmayacak ama değişen dünyanın yepyeni yansımalarına gebe olacağı kesin. İşte sizin için derlediğimiz başlıklar.

1. Meta her yerde.

Facebook resmi adını Meta olarak duyurdu. Ana şirket için yeni bir isim oluşturmak mantıklı, daha önce Google da Alphabet adını seçmişti. Fakat burada önemli olan nokta seçimin kendisi. Facebook sanal ve artırılmış deneyimler için bir terim olarak Metaverse’e yatırım yapacağının sinyalini veriyor. Web’in geleceği Metaverse’de gibi görünüyor. Pazarlamacıların bu alanla ilgili kendilerini geliştirmeleri önemli.

2. Influencerlar B2B için bile etkisini sürdürüyor

Influencer pazarlama, 2021’de 14 milyon dolara ulaştı ve büyümeye devam ediyor. Influencer kampanyaları, ürün ve hizmetlere olan bağlılığı ve güveni artırıyor. Sosyal medyada giderek artan “alakalı içerik” ihtiyacını da karşılıyor. Bir taşla iki kuş vurmak isteyen dijital pazarlamacıların influencerlara daha çok fırsat vermesi gerekiyor.

3. Dijital pazarlama ve mahremiyet

Modern dijital reklamlar, kullanıcılara özel reklamlar sunabilmek için verilere ihtiyaç duyarlar. Yaş, cinsiyet, konum, doğum günü ve çok daha fazla veri, reklamların optimize edilebilmesini sağlar. Fakat bu konu yeni iOS güncellemesiyle tartışmalı hale geldi. Yeni gizlilik güncellemeleri giderek yaygınlaşacak gibi görünüyor. Dijital pazarlamacıların bu durumun reklamlara olan etkisini kestirerek erken önlem almaları gerekli.

4. LinkedIn önemini artırıyor

LinkedIn, dijital dünyada yükselen bir yıldız olmaya devam ediyor. Her üç ayda bir, aylık aktif kullanıcılarda ve platformdaki etkileşimlerde önemli kazanımlar gösteriyorlar. Ayrıca, işletmeler ve sayfalar için daha iyi sonuçlar sağlayan yeni özellikler geliştiriyorlar. Pazarlamacıların LinkedIn’e olan ilgilerini artırmaları şart.