Web Tasarımı Nedir

, ,
web tasarim nedir

Web Tasarımı Nedir ? Web siteleri ve çevrimiçi kaynaklar günlük hayatımızın bir parçası haline geldikçe, web tasarıma yönelik artan bir talep oldukça fazla. Peki, tam olarak web tasarımı nedir ? Basitçe söylemek gerekirse, web tasarımı, web sitelerinin planlanması ve oluşturulmasıdır. Bu, web tasarımı çatısı altında bulunan bir dizi ayrı işlemleri içerir. Bu işlemlerin bazı örnekleri bilgi mimarisi, kullanıcı ara birimi, site yapısı, gezinme, düzen, renkler, yazı tipleri ve genel görüntülerdir.

Tüm bu işlemler tasarımın prensipleri ile birleştirilerek web tasarımı nedir ? Sorusuna cevap verebiliriz. Şirketin oluşturulduğu şirketin veya bireyin hedeflerine uygun bir web sitesi yaratılır. Bu makale, web sitesi tasarımının temellerini ve bu sektörün bir parçası olan çeşitli disiplinleri veya becerileri ele alacaktır.

Tasarım, Web Tasarımının Çok Önemli Bir Parçasıdır!

Web Tasarımı Nedir ? Tasarım, açıkça, web tasarımının önemli bir parçasıdır. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Tasarım, tasarım – denge, kontrast, vurgu, ritim ve tasarım öğeleri – çizgiler, şekiller, doku, renk ve yön prensiplerini içerir.

Bu maddeleri bir araya getirerek bir web tasarımcısı web sitesini oluşturur, ancak iyi bir web tasarımcısı sadece tasarımın prensiplerini değil, aynı zamanda Web’in kısıtlarını da tanımlar. Örneğin, başarılı bir web tasarımcısı tipografik tasarım prensipleri konusunda beceri sahibi olurken, web tipi tasarımın zorluklarını ve özellikle de diğer tip tasarımlardan nasıl farklılaştığını anlayacaktır.

Web Tasarımı Nedir ?

 

Web Tasarımı Nedir ? ve Web Tasarımı Nasıl Yapılır ? vb. sorular müşterilerimiz tarafından bize sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Yazımızın devamında Ankara Web Tasarım hizmetlerimizden bahsedeceğiz. Sizde yüksek kalite standartlarında sunduğumuz hizmetlerimize anında sahip olmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin.

E-ticaret ve Sanal Pazarlama

 

  • Tasarım – web sitelerinin görsel görünümünü ve hissini yaratmak her zaman endüstrinin önemli bir yönü olmuştur.
  • Hız – Başarılı bir site, ziyaretçilerin bağlantı hızından bağımsız olarak, çok çeşitli cihazlarda hızlı bir şekilde yüklenen bir sitedir. Sitelerin performansını ayarlayabilmek çok değerli bir beceridir.
  • İçerik – insanlar, bu sitelerin içerdiği içerik için web sitelerine gelir. Bu içeriği oluşturabilmek, web sitesi tasarımı dünyasında kritik öneme sahip bir unsurdur.Bir web tasarımcısı genel olarak bir veya iki alana odaklanabilir. Web tasarımında ihtiyaç duyulan diğer öğeler, daha büyük bir web tasarım ekibinin parçası olarak başkalarıyla ortak olabilecekleri öğelerdir.
  • Sunucu yönetimi – tüm web sitelerinin barındırılması gerekir. Bu siteleri barındıran sunucuların yönetimi önemli bir web tasarım becerisidir.
  • Web stratejisi ve pazarlama – bir web sitesine sahip olmak yeterli değildir. Bu sitelerin devam eden bir dijital strateji ile pazarlanması gerekir

Bahsettiğimiz bu işlemler profesyonel ve alanında uzman kişilerce yapılmalı ve takip edilmelidir. Türkiye’nin ve Ankara’nın en uzman isimleriyle çalışmak ister misiniz? Eliz Yazılım olarak hizmetinizdeyiz. Daha fazla beklemeden bizimle iletişime geçerek sektördeki yerinizi alın.