TÜRKİYE’NİN İNTERNET KARNESİ

, , , , , , , , , ,

Türkiye, dünyada interneti en sık kullanan ülkelerden bir tanesi. Bu durum, dünyada da değişmiyor. Dünyada yaşayan insanların yarısından fazlası internet kullanıcısı. 4,5 milyar internet kullanıcısının olduğu günümüzde, geçtiğimiz yıl, önceki yıla oranla kullanıcılar sayısı %7’lik bir artış yaşadı. İnternet kullanıcılarının yılın 100 gününden fazlasını internete bağlı olarak geçirdiği düşünüldüğünde ortaya şirketler için yeni bir Pazar çıktığı açıkça görülüyor. Gerek web siteleri, gerek dijital reklamlar gerekse de sosyal medya danışmanlığı alarak sosyal medyada var olan işletmeler, bu portalda tüketiciler ile direkt olarak etkileşime geçme fırsatı buluyor.

İnsanlar Uyanık Olduğu Zamanın Neredeyse Yarısını İnternet Başında Geçiriyor

2020 yılında insanlık, toplamda 1,25 milyar yılını internet başında geçirdi. Bir insan, uyanık olduğu zamanın yaklaşık yarısını internet ortamında geçiriyor. Türkiye’de ise 62,7 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Geçtiğimiz yılların rakamlarına baktığımızda ivmenin hep yukarı doğru olduğunu görüyoruz. Bu artışta profesyonel sosyal medya danışmanlığı ve dijital reklamların da büyük bir payı var. Nüfuzumuzun 4’te 3’ünün internet kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde sosyal medya danışmanlığı şirketlerinin önemi daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Dünyada ise bir kişi gününün yaklaşık 7 saatini internet başında geçiriyor. Türkiye özeline baktığımızda bu durum 7,5 saat olarak görülüyor. 

Türkler En Çok Youtube’a Giriyor

Sosyal medya danışmanlığı kapsamına giren YouTube, Türkiye’de en çok tercih edilen internet sitesi olarak belirleniyor. YouTube’u Facebook, Twitter ve Instagram izliyor. Türkiye’de en çok tercih edilen dijital platformlar arasında yer alan platformlar arasında sosyal medya uygulamalarının olması sosyal medya danışmanlığı sektörünün ivme kazanmasını sağladı. Reklam ajansları, özellikle işletmeler, bürokratlar, milli sporcular, sanatçılar gibi kamuoyuna mâl olmuş kişi ve kuruluşların sosyal medya hesaplarını yöneterek takipçileri ile birlikte doğru bir iletişim kurmasını sağlıyor. 3,8 milyar aktif sosyal medya kullanıcısının olduğu dünyamızda gelecek vaat eden sektörler arasında yer alan sosyal medya danışmanlığı sayesinde işletmeler düşük maliyetlerle hedef kitleleri ile buluşma fırsatı yakalıyor.