STATİK VE DİNAMİK WEB SİTESİ ÇEŞİTLERİNİN İŞLEVLERİ

, , , , , , , ,

Web siteleri, markaların potansiyel müşterilerine ve gerçek müşterilerine erişmeleri için tercih ettikleri dijital mecralardır. Sadece markalar için değil, bireysel kullanımlar için de tercih edilebilen siteler farklı türlerde dizayn edilebilir. Tasarım aşamasından kodlama aşamasına kadar birçok farklı seçeneğe sahip olan siteler, web sitesi tasarımı yapan firmalar tarafından gereksinimlerinize uygun olarak şekillenebilir. Programlama diline göre farklılaşan web siteleri; statik, dinamik, hazır, kurumsal, e-ticaret, mikro ve özel fonksiyona sahip web sitesi olmak üzere birbirinden ayrışabilir. Hangi sitenin sizin için daha verimli olacağına web sitenizin hazırlayan firma karar verebilir.

Web Sitesi Yaptırırken Uzmanından Destek Alın

Web sitesi, görünenin çok daha ötesinde karmaşık süreçler içerir. Bu nedenle web sitesi yaptırırken kullanılan renklerden tasarımsal öğelere kadar her şey potansiyel müşterilerin kullanımına uygun olmalıdır. Hangi site türü markanız için avantaj oluşturacaksa yazılım firmanız sizi o konuda yönlendirecektir. HTML web sitesi olarak adlandırılan statik web siteleri, web sitesi yönetim paneline sahip değildir. Bu tür siteler, markasını dijital dünyada tanıtmak isteyen küçük kuruluşlar tarafından tercih edilebilir. Kod açığı olarak hackelenemeyen bu sitelere hosting alanı üzerinden erişim sağlanamaz. Kısa süre içerisinde tamamlanarak yayına hazır hale getirilen HTML sitelerine erişmek için web sitesi tasarımı yapan nitelikli firmalardan destek alabilirsiniz.

Dinamik Web Sitelerinin İşlevleri

ASP, ASPX, .NET, PHP web sitesi olarak da farklı isimlere sahip olan dinamik web siteleri bir veri tabanı kullanılarak oluşturulan sitelerdir. Bu sitelerde bir yönetim paneli bulunur. Bu sayede sitenin yayına girmesinden sonra da içerik ve görseller gibi verilerin değiştirilmesi mümkün hale gelir. Kullanıcıların web sitesine müdahale etmesine olanak tanıyan dinamik web siteleri, web sitesi tasarımı firmaları tarafından en çok kullanılan siteler arasındadır. Dinamik sitelerde kullanıcıların da bir uzmana ihtiyaç duymadan site içindeki görselleri ve içerikleri değiştirmesine imkan tanınır. Bu tür siteler, tecrübe ve uzmanlık gerektirdiği için yazılım firması tercihinde dikkatli olmanız önemlidir. Dinamik web sitelerinde meydana gelen bir kod açığı, üçüncü şahısların siteye erişmelerine fırsat verir. Kod açığının bulunmaması için dinamik web sitelerinin oluşturulurken işin uzmanına bırakılması önemlidir.