Sosyal Medyada Takipçi Sayısı Artırma Yöntemleri

,

Sosyal medya hesaplarını büyütmek ve daha geniş bir kitleye hitap etmek, tüm işletmelerin hedefleri arasında. Hatta, sadece işletmelerin değil, bireysel kullanıcıların da önemsediği konulardan.

Sosyal medya hesabının kalitesi ya da amacına uygunluğu takipçi sayısıyla ölçülemese de sayıların ikna edici bir yönü olduğunu kabul etmeliyiz. Diğer yandan, sosyal medya ağlarının algoritmaları da bu sayılara önem veriyor gibi görünüyor. Peki, sosyal medyada takipçi sayısını artırmak için neler yapabilirsiniz? Gelin birlikte bakalım.

Sosyal Medyada Takipçi Sayısını Nasıl Artırılır?

İnsanlar, sosyal medya hesabınızı takip etme kararını verirken takipçi sayınıza bakarlar. Bazıları, takip ettiklerinizle takipçi sayınız arasındaki orana bile dikkat edebilir. Genelde, az sayıda hesap takip eden ve çok takipçisi olan hesaplar saygın görülür. Bu, öyle kısa bir sürede elde edilebilecek bir şey değildir. Fakat, uzun süreli ve özverili bir çalışma neticesinde şu iki temel konuya dikkat edilirse de imkansız değildir:

  1. Gerçek takipçi oluşturmak gerekir. Yani bot hesapların ya da hesabınızla ilgisi olmayan hesapların sizi takip etmesinin hiçbir faydası yoktur.
  2. Marka itibarına zarar vermeyen ya da buna yol açabilecek herhangi bir durum yaratmadan pazarlama stratejileri geliştirilmelidir.

İlgili hesapları takip edin

Takip edilmek için öncelikle iyi bir takipçi olmalısınız. İşletmeniz ya da markanızla gerçekten ilgilenebilecek kişileri bulun ve takip edin. Bu önemli bir başlangıç olacaktır. Sadece bunu yaparak bile yeni takipçiler kazanabilirsiniz. Tabi profiliniz ilginç, değerli ve kimliğinizle alakalı içeriklerle doluysa.

Profilinizde neye dikkat çekeceğinizi iyi belirleyin

Sosyal medya kullanıcıları, bir hesabı takip etme ya da etmeme aşamasında, profile bir göz gezdirirler. Bu, hesabınızın takip etmeye değer olup olmadığını belirledikleri bir süreçtir. Peki, takip edilmeye değer bir profil nasıldır?

Şu iki maddeyle başlayın:

  1. Profiliniz eksiksiz olmalı ve bir hikaye anlatmalı. Profilinizi ilk kez ziyaret eden kişinin bile anlayabileceği bir sadelikle anlatılmalı. Bulunmasını istediğiniz anahtar kelimelerden yararlanabilirsiniz.
  2. Paylaşımlarınızı daima güncel tutun. Kullanıcılar, hangi tarihlerde gönderi paylaştığınıza bakarak ne kadar aktif olduğunuzu tahmin edeceklerdir. Pasif bir hesabı kimse takip etmek istemez.

Takipçilerinize karşı ilgili davranın

Başkalarının gönderilerine yorum yapmak, başkalarının gönderilerini yeniden paylaşmak ve beğenmek, sosyal ağlarda sadece beğeni toplamak için var olmadığınızı, oradaki topluluğun önemli bir parçası olduğunuzu göstermenin en iyi yoludur. Bu sayede hem daha çok kişiye ulaşırsınız hem de mevcut takipçilerinizle karşılıklı güvene dayalı bir ilişki kurarsınız.