SOSYAL MEDYA HESAPLARININ SEO ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

, , , , , ,

Kişi, kurum ve kuruluşların en çok kullandığı uygulamalardan olan sosyal medya uygulamalarında yayına aldığınız içeriklerle aynı zamanda SEO’ya da destek vermiş oluyorsunuz. Sosyal medyadaki faaliyetlerinizin çok daha geniş kitlelere ulaşması için sosyal medya danışmanlığı firmalarından destek alarak uygun sayfa stratejisini oluşturmalısınız. Sosyal medya hesaplarınız ile tüketiciler nezdinde daha görünür olmak için ilk olarak web sitenize sosyal medya sayfalarınızın linkini vermelisiniz. Link vermek için sayfası olan sosyal medya mecralarının logosunu yerleştirmeyi unutmayınız.

Logonuzu Profil Fotoğrafı Yapın

Marka bilinirliğinin farklı mecralar üzerinden oluşturulması için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de firma logonuzu sosyal medya hesaplarında profil fotoğrafı olarak yerleştirmenizdir. Kurumsal imajınızı korumak için tercih edebileceğiniz bu sistemde, kapak fotoğrafı alanı bulunan sosyal medya hesapları için de firma sloganınızı ekleyebilirsiniz. Web siteniz ile sosyal medya hesaplarınız birbirini desteklemelidir. Bu nedenle sosyal medya uygulamalarındaki şirket sayfanıza da web sitenizin linkini yerleştirmelisiniz. Birbirini besleyen bu iki mecra, arama motorlarında web ve sosyal medya sayfalarınızın daha görünür olmasına yardımcı olacaktır. Sosyal medya profilinizin olabildiğince dolu olması tüketiciler nezdinde güvenirliğinizi arttıracaktır. Bu nedenle sosyal medya danışmanlığı veren firmalardan destek alarak hem profil düzenlenmesi hem de gönderi paylaşımı konusunda destek alabilirsiniz.

Paylaşım Sayısı ve Saatlerine Dikkat

Paylaşım sayıları ve saatleri her sektör için farklıdır. Örneğin; giyim ürünleri arzı gerçekleştiren bir tekstil atölyesi günde 5 hikaye paylaşımı ve 1 post paylaşımı gerçekleştirebilir ancak durum araç motorları için yedek parça üretimi yapan bir firma için aynı değildir. Kurumsal ve ürün/hizmet gamı az olan firmalar 2 günde bir post ve hikaye paylaşımında bulunabilir. Her sektörden firmanın hedef kitlesi de farklı olacağından paylaşım sayısı ve saati konusunda sayfanızın öznel niteliği kapsamında istatistikleri gözeterek en doğru seçeneğe ulaşabilirsiniz. Toplumsal olaylar ve sektörel gelişmeler post paylaşım sayısı üzerinde etkilidir. Örneğin; sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu dönemlerde iş dünyasına hitap eden LinkedIn paylaşımlarında etkileşim düşmüş, sosyal içeriklerin konu olduğu Instagram paylaşımları artmıştır. Siz de şirketiniz için en güncel gelişmeleri sizin adınıza takip eden profesyonel bir  destek arıyorsanız sosyal medya danışmanlığı hizmeti veren firmaları tercih edebilirsiniz.