SOSYAL MEDYA HESABI OLANLAR DİKKAT

, , , , , , ,

Dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya uygulamaları, beraberinde kişisel verilerin güvenlik sorununu da beraberinde getirebilir. Banka bilgileriniz, kişisel dosyalarınız ve çok daha fazlasının bulunabileceği e-posta servislerini tehlikeye açık hale getirmemek için sosyal medya hesaplarınız için farklı bir e-posta adresi kullanmalısınız. Bu sayede olası sosyal medya güvenlik sorunlarından korunabilirsiniz. Bilgisayar korsanlarının kişisel verilerinize erişmesini engelleyecek bu küçük önlem, büyük verilerin korunmasına yardımcı olacaktır.

Sosyal Medya Artık Geniş Bir Pazarlama Ağı

Başlangıçta bir sosyal ağ prensibi ile açılan sosyal medya uygulamaları, günümüzde büyük bir pazarlama ağına ev sahipliği yapıyor. Kariyer planlarından oyunlara kadar birçok farklı amaçla kullanılan sosyal medya uygulamaları, günümüzde çok yönlü bir pazarlama stratejisini de beraberinde getiriyor. Sosyal medya yönetimini sosyal medya danışmanlığı hizmeti sunan ajanslara devreden işletmeler, bu konuda daha hassas davranıyor. Özellikle işletmelerin yönetiminde kullanılan e-postalar, reklam ajanslarının önerisi ile ayrı bir şekilde açılıyor. Sadece sosyal medyaya özgü olarak açılan e-posta hesapları, işletmelerin veri güvenliğini sağlayarak olası bir güvenlik açığı anında bilgisayar korsanlarının sınırlı bir veriye erişimine olanak sağlıyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının günde yaklaşık 3 saatini sosyal medyada harcadığı düşünüldüğünde kullanıcıların çok fazla uygulamaya üyeliği olduğu öngörülüyor.

Kullanmadığınız Hesapları Kapatın

Türkiye’nin öncü sosyal medya danışmanlığı ajansları, kullanılmayan sosyal medya hesaplarının kapatılmasını öneriyor. Unutulan sosyal medya hesaplarının kişisel verileri tehlikeye sokma ihtimali bulunduğunu ifade eden uzmanlar, eski hesaplardan faydalanarak ulaştıkları e-posta hesapları üzerinden bu e-postaya bağlı diğer hesaplara erişebiliyor. Bu nedenle kullanıcıların sosyal medya hesaplarının hangi uygulamalara bağlı olduğuna özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Türkiye’nin önde gelen sosyal medya danışmanlığı firmaları, her kullanıcının hesaplarının tamamında iki faktörlü kimlik doğrulama işlemini yapmasını öneriyor. 2FA uygulaması ile art niyetli kişilerin hesaplara erişmesi engellenebiliyor.