KURUMSAL KİMLİK ÖĞELERİNİN MARKA İMAJINDAKİ ÖNEMİ

, , , ,

Firmaların, kurum ve diğer kuruluşları şirket içerisinde ve dışında temsil eden tüm öğeler kurumsal kimliğin konusunu oluşturur. Şirketin bir nevi kimliği görevini gören kurumsal kimlik öğeleri firmanın iç ve dış dünyada görünen yüzü olarak işlev görürler. Her ölçekten işletmede olması gereken kurumsal kimlik öğeleri tasarım ajansı sayesinde belirli bir çizgide ilerleyerek olası kimlik karmaşalarının ortadan kaldırılmasını sağlar. Sektördeki tecrübesi ve yenilikçi fikirleri ile akılda kalıcı şekilde oluşturulan kurumsal kimlik öğeleri sayesinde hem müşterileriniz hem de potansiyel müşterileriniz nezdinde firmanızın güvenilirliğini arttırabilirsiniz.

Markanızın Hafızalarda Yer Edinmesini Sağlayın

Markanızın hafızalarda daha güçlü bir şekilde yerleşmesine olanak sağlayan ve tasarım ajansı tarafından profesyonelce oluşturulan kurumsal kimlik öğeleri, kurumunuzun imzası görevini üstlenir. Bir kez oluşturulduğunda firmanızın ömrü boyunca sürdürülen kurumsal kimlik öğeleri birçok donatıyı bünyesinde bulundurur. Kurumsal kimlik öğeleri içerisinde firmanın kurum içinde ve kurum dışında kullandığı tüm donatılar bir arada bulunur. Sertifikalar, tahsilat mektupları, irsaliyeler, faturalar, kartvizitler, dosyalar, zarflar, antetli kağıtlar, fuarlar, sergiler, tabelalar ve çok daha fazla alanda kullanılan donatılar kurumsal kimliğin öğelerini oluşturur. Sadece basılı alanda değil, dijital alanda da oldukça önemli bir yere sahip olan kurumsal kimlik öğeleri işletmelerin dijital tanıtım yöntemleri ve web sitelerinde de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Kurumsal Kimliğin Oluşumunda Hangi Aşamalar İzlenir?

Kurumsal kimliğin oluşturulması için öncelikle firma adının belirlenmesi gerekir. Tasarım ajansı firmalarının sunduğu isim çalışmalarıyla firma isminin tüketici nezdinde en olumlu karşılanacak seçeneğini oluşturan markalar, ardından logo ve slogan hazırlığına geçer. Sektörünüzle bağlı olarak renklerin, infografiklerin, fontların ve diğer detayların bütünleştirilmesi sağlayan ajanslar, tüketici nezdinde en olumlu şekilde intiba bırakmanız için ihtiyaç duyacağınız tüm öğeleri bir arada bulundurur.

Markanızın İhtiyaçlarını Doğru Belirleyin

Tasarım ajansları, kurumsal kimlik oluşturma işleminden önce firmanızın ihtiyaçlarını anlamak için yapılacak tüm işleri belirler ve onayınıza sunar. Ardından hazırlıklarını hayata geçirmek için size belirli bir süre verir. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra sıra sunum aşamasına geçer. Sunumda beyin fırtınası yapılarak son revizeler gerçekleştirilir ve onayının ardından kurumsal kimlik öğelerinizin ihtiyaç duyduğunuz tüm alanlara entegrasyonu sağlanır. Kurumsal kimlik öğeleri markanızı temsil edecektir, bu nedenle firmanızın kimliğini oluştururken işinizi şansa bırakmayın.