Kullandığınız Font, Karakterinizi Ele Veriyor!

, , , , ,

Tasarım dünyasında olay tipografiye geldiğinde art direktörler ağızlarını kolayca bozabiliyorlar. Tasarımcılar, bazı profesyonel fontlara karşı büyük saygı ve sevgi duyarken bazı fontlar da tarihin tozlu sayfalarında yerlerini alana kadar güneş ışığının tadını çıkarıyorlar. Bir de Comic Sans ve benzerleri mevcut, ne yazık ki.

Peki tipografide font seçiminizin karakterinizle bir ilgisi bulunuyor mu? Saatlerinizi alan o doğru fontu bulma sürecinin sonucu belki de kişiliğinizin bir yansıması olabilir.

The Visual Communication Guy’ın yazarı/yazılımcısı/tasarımcısı Curtis Newbold’a göre, fontlar kullanıcıları hakkında birçok şey söylüyor. Curtis Newbold; aşağıda yer alan, dalgasına yapılmış iğneleyici tabloda, tasarımcılar tarafından kullanılan en popüler fontlardan bazılarını ele almış ve kendince bu fontların kullanıcıları hakkında birtakım tespitlerde bulunmuş.

Bütün Minion Pro kullanıcıları orijinallikten uzak değil biliyoruz ya da Calibri’yi kullanmakla tembellik arasında bir korelasyon olduğunu düşünmüyoruz. Yani yarası olan gocunsun, bize ne.

Ama yine de Comic Sans’ın savunulacak bir tarafı yok gerçekten. Kullanan cezasız kalmıyor, emin olun.