Güven Oluşturma ve Ölçme: Backlinkler

, , , , , ,

SEO noktasında siteler açısından 2020 yılında da önemini kaybetmeyen backlink çalışmaları bir siteden farklı bir siteye link verilmesi şeklinde tanımlanabilir. Bir web sitesinin kullanıcılar nezdinde güven arz ettiğinin anlaşılması bu backlinkler vasıtası ile mümkün olmaktadır. Google sürekli algoritmalarını güncellediğinden dolayı Page Rank adı verilen güncelleme sonucunda edinilen bilgiler ışığında sitelerin kalitesinin ölçülmesi, farklı sitelere verilen linkler ile ölçülür oldu.

Backlink oluşturmak kolay olsa da, bu linkler çoğu zaman karmaşık olmakta ve siteler açısından risk içermektedir. Güven oluşturma aşaması ise sitelerin temel hedefidir. Ancak bu güvenin sağlanması için web tasarım firmaları link çalışması yaparken aynı zamanda bu linkleri analiz de etmelidir. Sitede kullanılan link sayısı, linklerin ne derece sağlıklı olduğu kontrol edilmelidir. Şayet verdiğiniz link kullanılmayan ve tıklama soncunda açılmayan bir sayfa ise bu noktada sağlıksız bir backlink çalışması yapılmış olacaktır.

Linklerin Google tarafından kabul edilmesi için algoritmaların da güncellenmesi gerekir. Backlink ölçme araçları sayesinde bu durumu analiz edebilirsiniz. Ayrıca linki verilen sitelerin çok kaliteli olması, uzun bir geçmişe dayanması ve kullanıcı trafiğinin fazla olması halinde Google’a güvenilirliğinizi kanıtlamış olursunuz.

Ankara web tasarım firmalarının backlink ölçmesi noktasında kullandığı araçların yanı sıra, hangi sayfalara bağlantı verildiği, bu bağlantıların ne derece trafik sağladığı, otorite puanları vb. kriterlere de dikkat etmesi gerekiyor. Yapacağınız backlink testi ile değerinizi ölçebilirsiniz. Bu araçları kullanarak ne denli güven oluşturduğunuzu ölçerken, aynı zamanda bazı hususlara da dikkat ettiğiniz gerekir.

Siteler açısından kullanıcı trafiği önemli olmakta birlikte verdiğiniz backlinklerin kesinlikle doğal olması gerekiyor. Şayet bu çalışmalar para karşılığında yapılırsa, bu durum google tarafından doğal olarak kabul etmediğinden dolayı, sıralamanızda düşüş meydana gelecektir. Backlink uygunluğu da dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Kelime eşleştirmelerinin doğru yapılması, hedef kitlenin bulunduğu konumun incelenmesi, linkin kullanıcı trafiği çekmesi gibi hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Web tasarım firmaları noktasında öncü olan Eliz Yazılım bakclinklerin google karşısında sizleri güvenli göstermesi ve bu başarının ölçülmesi noktasında sizlere hizmet verecektir. Hemen firma ile iletişime geçerek backlink konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.