Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

, , , , , , ,

Web tasarım Ankara firmalarının öncüsü Eliz Yazılım olarak sizlere bootstrap hakkında bilgi vermek adına bu içeriği hazırladık. Öncelikle bu kavram nedir, biraz bundan bahsetmek gerekiyor. Açık kaynak kodlu olan bu tasarım aracı, masaüstü bilgisayarlar, tablet ve mobil cihazlarda cihazlarınızın orantılı bir şekilde görülmesine yardımcı olmaktadır.

1.Dokümanlar

Yeni yapılan tasarımlarda tam bir doküman sorunu yaşarken bootstrap sıfırdan başlama olanağı sunmaktadır. Dokümanlardan aradığınızda dilediğiniz bilgiye hemen ulaşabiliyorsunuz.

2. Özelleştirilmesi mümkün

Bootstrap özelleştirilebilir bir özelliğe sahiptir. Açık kaynak kodlu olduğundan dolayı ihtiyaçlarınız doğrultusunda değiştirmeniz mümkün olmaktadır. İstediğinizi ekleyebilir, istediğinizi çıkarabilirsiniz. Web site yapan firmalar adeta bir terzi edası ile üzerinde düzenleme yapabilmektedir.

3. Sonuç odaklı işler çıkar

HTML ve CSS ile kıyaslama yapacak olursak web geliştiricinize bunu eklediğinizde daha az zaman harcadığınızı ve sonuç odaklı olarak çalıştığınızı fark edeceksiniz. Dil ve çeşitli yapıların tekniklerini öğrenmek gibi durumlar olmadan rahatlıkla bunu kullanabiliyorsunuz. İçerik bakımından zengin olan bu yapının kullanımı da bir hayli kolay.

4. Tutarlı

Özellikle Twitter geliştiricileri tarafından yapılan tutarsız çalışmalar bootstrap tasarım aracının oldukça tutarlı olduğunu gözler önüne sermektedir. Tüm platformlarda aynı sonuçları vermesi de bir başka avantajı alarak karşımıza çıkıyor. Yani Chrome ya da Opera üzerinden siteyi görüntülemek istediğinizde aynı görüntüyü alacaksınız.

5. Responsive

Tüm platformların yanı sıra tüm cihazlara da uyum sağlayabilmektedir. Google tarafından en çok dikkat edilen özellik sitelerin responsive olmasıdır.

6. Güncelleme

Sabit olarak ve sıkça güncellenen bootstrap herhangi bir sorun yaratmıyor.

7. Zaman kazan!

Beklenen kodların yer aldığı kütüphanesi ile sitelerde kullanılmak üzere hazırlanan bu araç, zamanı nakde çevirmek için etkili bir yoldur.

8. Rekabet et!

Çok fazla rakibi olmasına karşın oldukça kolay bir araç olduğu için tercih edilmektedir.

9. Entegrasyon

Yayında olan sitelerde var olan problemlerin giderilmesi için ihtiyaç duyacağınız araç olan bootstrap hızlı ve kolay yapısı ile yarar sağlar.

10. Gelecekte de var!

Web geliştiricilerinin gelecekteki öngörülerinden yararlanılarak hazırlanan bu aracın gelecek de rol alması bekleniyor.

Web tasarım yapan firmalar arasında öncü konumda olan Eliz Yazılım, sitelerin farklı cihazlar ile uyumlu olması gerektiğinin önemini biliyor ve bootstrap gibi farklı tasarım araçları ile sitelerinizi uyumlu hale getirerek keyifli bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor.