Backlink Oluşturma Yolları 2020

, , , ,

Backlink bir siteden başka bir siteye referans verilmesi olarak tanımlanabilir. Bu linkler sayesinde arama motorları sitenizi daha çok ziyaret eder. Backlink etkili bir SEO tekniğidir ve üst sıralara çıkmanıza vesile olur. Web tasarımı aşaması bittikten sonra bu linkleme aşamalarına geçilir. Bir siteden diğer bir siteye verilen bağlantıların anlamlı hale gelmesi, doğal yollardan oluşması gibi durumlar ütopiktir. Bu sebeple sizler için backlink oluşturma yolları 2020 araştırması yaptık.
Bazı SEO uzmanları tarafından bu referans göstermenin etkisini kaybettiği söylense de bu algı doğru değildir. Çünkü 2020 yılında da sitelerin kalitesine, performansına bağlı olarak bu linkler oluşturulma amaçlarını yerine getirmekte ve spam olarak algılanmamaktadır. Şayet doğru bir şekilde oluşturulur ise, doğal yollardan yapılan arama sonuçları da bu linkler sayesinde değişmektedir. Backlinklerin tek görevi Google’ın algoritmalarına hizmet etmek değildir. Sitelerin indekslenmesi, alternatif bilgi erişimleri de bu linkler vasıtası ile sağlanmaktadır. İşte sizler için derlediğimiz backlink oluşturma yolları 2020…
Bu uygulamaya başlamadan evvel bir hedef site belirlemeniz gerekiyor. Belirlemiş olduğunuz hedef kelime ile ilgili SEO’ya uyumlu ve tamamen özgün içerikler hazırlamalı ve bunları web sitenizde yayınlamalısınız. Backlink uygulamasının sizlere yarar sağlamasındaki en önemli hususun ise kalıcılığı olduğunu asla gözünüzden kaçırmayın. Şayet kullanılan backlinkler kaldırılır ise, bu durumda sitenizde de aramalarda bir düşüş gözlenmesi oldukça tabidir.
Backlink oluşturma yolları 2020 belirlenirken göz ardı edilmemesi gereken noktalar da vardır. Bu noktalar;
• Aşırı derecede link alımı yapılmamalıdır. 7 gün içerisinde 2 ya da maksimum 3 adet link alımı yapın.
• Alacağınız linklerin siteniz ile uyumunu asla gözden kaçırmayın. Örneğin bir haber sitesi iseniz, ulusal çapta hizmet veren bir haber sitesine link verebilirsiniz.
• Henüz yeni alınmış ve sizlere herhangi bir katkısı olmayacak sitelere link vererek kendinizi tehlikeye atmayın.
• Özel şahıslara ait sitelere ve bloglara link vermeyin. Bu uygulamalar sizlere zarar verir.
SEO uzmanları tarafından alakalı linklerin arandığını unutmayınız. Algoritma açısından önemli olan konular yeni ziyaretçi ve trafiktir. Ancak zamanla kaliteli içerikler oluştursanız zaman içerisinde web siteniz doğal olarak bu linkleri oluşturmaya başlayacaktır.